Olimpija v Skopju izgubila od zadnjega v ligi

Rubrika: ABA Liga

Košarkarji Cedevite Olimpije so na sobotnem gostovanju v Skopju v okviru 18. kola rednega dela AdmiralBet Lige ABA izgubili proti MZT-ju z rezultatom 74:79. Za ljubljanske košarkarje je to tretji zaporedni poraz v regionalni ligi.

 

Navkljub vrnitvi Zorana Dragića na parket, so košarkarji Cedevite Olimpije serijo treh zaporednih gostovanj začeli s porazom proti MZT-ju v Skopju. Na obračunu 18. kola rednega dela AdmiralBet Lige ABA je semafor v Športnem centru Jane Sandanski po 40 minutah borbe kazal 79:74 v korist domačinov.

Serijo gostovanj in potovanj bodo Ljubljančani nadaljevali v sredo, ko se bodo ob 18.00 po slovenskem času v Kaunasu zoperstavili vodilni ekipi skupine A, ukrajinskemu Prometeju. Zmaji bodo skušali zabeležiti četrto zmago v sezoni, s katero bi ostali v boju za mesto v končnici tekmovanja.

V Skopju je domača ekipa praktično celotno tekmo nadzorovala rezultat. Po uvodni četrtini so imeli Zmaji po dobrem zaključku dve točki naskoka (21:19), nato pa so pobudo na parketu prevzeli domačini. Kljub temu so se ljubljanski košarkarji vrnili v igro, Josh Adams je tri minute in pol pred koncem zadnje četrtine rezultat poravnal na 64:64, košarkarji MZT-ja pa so na to odgovorili z delnim izidom 8:2, s katerim so se oddaljili na 72:66. Zeleno-oranžni so še naprej skušali igro obrniti v svojo korist, a na koncu je zmanjkalo moči in časa, domačini pa so se veselili zmage z rezultatom 79:74.

Peterica Zmajev je dosegla dvomestno število točk, največ jih je s 15 v statistiko vpisal Adams. S po 12 točkami sta sledila kapetan Edo Murić in Karlo Matković, pri 11 točkah se je ustavil Amar Alibegović, deset točk pa je dosegel Yogi Ferrell.

IZJAVI PO TEKMI:

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
“Zaslužena zmaga MZT-ja, ki je igral odlično in z veliko energije. Mi žal nismo odgovorili s pravo energijo, nismo bili koncentrirani, hkrati pa nismo imeli razpoloženih igralcev. Na koncu je vse skupaj rezultiralo v zmago domačinov.”

Josh Adams, igralec KK Cedevita Olimpija:
“Borili smo se do konca, a doživeli poraz. Zagotovo je to poraz, ki si ga ne bi smeli dovoliti.”

ADMIRALBET LIGA ABA, 18. KOLO

Sportski centar Jane Sandanski (Skopje, Severna Makedonija), sobota, 4. februar:
MZT SKOPJE AERODROM – CEDEVITA OLIMPIJA 79:74 (19:21, 22:14, 15:17, 23:22)
Cedevita Olimpija:
 Rebec 4, Ferrell 10 (6 skokov in 5 podaj), Radović 6, Jeremić 2, Alibegović 11, Murić 12, Mulalić, Adams 15, Matković 12, Gnjidić, Omić 2 (6 skokov), Dragić.