Olimpija v končnici klonila proti Partizanu

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

V razburljivem obračunu, zadnjem domačem v koledarskem letu 2018, je Petrol Olimpijav 13. kolu Lige ABA zabeležila poraz proti beograjskemu Partizanu NIS (66:72).

Košarkarji Petrol Olimpije so na zadnji domači tekmi koledarskega leta 2018 doživeli poraz proti beograjskemu Partizanu NIS. Beograjčani so bili na obračunu 13. kola Lige ABA v Stožicah boljši z 72:66. Z 19 točkami in šestimi skoki je bil najbolj učinkovit košarkar v dresu Petrol Olimpije Jan Špan. Dvomestno število točk so dosegli še Domen Lorbek (14), Mirza Begić in Issuf Sanon (oba po 11).

Ljubljansko moštvo je v obračun z najtrofejnejšo ekipo regionalnega tekmovanja vseh časov vstopilo odločno in v uvodnih dvajsetih minutah tudi narekovalo ritem igre. Ob koncu druge četrtine pa je v vodstvo prešel Partizan NIS in začelo se je neuspešno lovljenje Zmajev na beograjsko moštvo. Odlično priložnost za vnovično vodstvo so imeli Zmaji pet minut pred koncem tekme, ko je pri zaostanku s točko razlike (60:61) na črti prostih metov stal Mirza Begić, a zgrešil oba prosta meta.

Sledil je niz šestih zaporednih točk Črno-belih, ki so se oddaljili na 67:60, in čeprav je imel Domen Lorbek priložnost, da z zadetim metom za tri točke manj kot dve minuti do konca izid poravna na 67:67, četi Saše Nikitovića ni uspelo ujeti košarkarjev Partizana NIS. Slednji so na koncu slavili zmago z 72:66.

Slovenski reprezentant Aleksej Nikolić je v 21 minutah osmim točkam dodal skok in dve podaji.

Leto 2018 bodo ljubljanski košarkarji sklenili v nedeljo, ko se bodo ob 17.30 na Polzeli pomerili s Hopsi. Moštvo bo znova zaigralo v spremenjeni peterki, vodil pa ga bo Žiga Mravljak.