Olimpija v Bologni, v ekipo se vračata Badžim in Simonović

v rubriki
Liga prvakov
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Petrol Olimpije bodo v sredo ob 20.30 odigrali tekmo 10. kola Lige prvakov. V Bologni se bodo pomerili z vodilno ekipo skupine D, italijanskim Segafredo Virtus Bologno.

Pred košarkarji Petrol Olimpije je izjemno zahtevna naloga. V sredo ob 20.30 se bodo v Bologni na obračunu 10. kola Lige prvakov pomerili z italijanskim Segafredo Virtus Bologno, Zmaji pa bodo skušali prekiniti negativni niz porazov v mednarodnih tekmovanjih.

V tej sezoni so ljubljanski Zmaji edino zmago v Ligi prvakov zabeležili na gostovanju. Konec oktobra so v Belgiji z 79:73 ugnali Filou Oostende, sledil pa je niz petih zaporednih porazov v tem tekmovanju, nazadnje je četa Saše Nikitovića po hudem boju v Ljubljani klonila proti grškemu Promitheasu iz Patrasa (76:80).

Vodilna ekipa

Ob dejstvu, da je Segafredo Virtus Bologna trenutno vodilno moštvo skupine D v Ligi prvakov s sedmimi zmagami na devetih tekmah, je zagotovo zanimiv pogled na lestvico italijanskega državnega prvenstva, kjer ima moštvo iz Padske nižine na svojem računu sedem zmag in prav toliko porazov. Na zadnjih sedmih tekmah so Črno-beli zabeležili štiri poraze, v nedeljo pa na domačem parketu ugnali Germani BR (88:80). Najbolj razigran košarkar v dresu Segafredo Virtus Bologne je bil Tony Taylor z 22 točkami, osmimi podajami in štirimi skoki, nekoliko slabšo predstavo pa je prikazal najboljši strelec italijanskega moštva v Ligi prvakov, Kevin Punter (povprečje 16,9), ki je ob skromnem metu (2/8 iz igre), dosegel zgolj sedem točk.

Spomin na visok poraz

Kljub temu Ljubljančane v Bologni čaka izjemno težka tekma, saj je ekipa, ki jo s klopi vodi glavni trener Stefano Sacripanti, trenutno druga najboljša v celotni Ligi prvakov po številu doseženih točk na tekmo (86,1), svoje košarkarsko znanje pa so Italijani predstavili tudi v Ljubljani, 24. oktobra, ko so na obračunu tretjega kola Zmaje premagali z 92:61.

Spremembe v ekipi

V primerjavi s ponedeljkovo tekmo v Rogaški Slatini, bo moštvo v Bologno odpotovalo brez Marvina Jonesa, ki je na obračunu s Slatničani nerodno padel po trku z enim izmed igralcev nasprotne ekipe, ter Domna Lorbka, ki za igranje v Ligi prvakov ni registriran. Jones je v torek zjutraj že opravil zdravniški pregled, ki pa je pokazal, da s skočnim Američanom ni nič hujšega, zaradi bolečin v hrbtu pa bo tokrat izpustil gostovanje v Bologni. V Italijo namesto njiju potujeta Marko Simonović in Roko Badžim.

Tekmo si bo možno v neposrednem prenosu ogledati na Šport TV 1.

IZJAVI PRED TEKMO:

Saša Nikitović, glavni trener Petrol Olimpije:
»Segafredo Virtus Bologna je v Ligi prvakov doživela le dva poraza, nobenega na domačem parketu. Italijani so v zelo dobrem ritmu, tako v državnem prvenstvu, kot tudi v evropskem tekmovanju. Čaka nas zelo zahtevno gostovanje, zagotovo pa bodo tribune dvorane v Bologni nabito polne z glasnimi navijači domačega moštva. Na svojem seznamu igralcev imajo dvakratni prvaki Evrolige veliko kvalitetnih tujih košarkarjev, zato bo ta sredin dvoboj za nas zagotovo zelo dobra izkušnja pred nadaljnjimi boji v Ligi ABA in Ligi prvakov. Pokazati moramo borbeno igro, videli pa bomo, če bo to dovolj za zmago.«

Miha Lapornik, igralec Petrol Olimpije:
»Pred nami je novo zahtevno gostovanje, tokrat v Ligi prvakov. Odpravljamo se v Bologno, naši tekmeci pa v tej sezoni v tem tekmovanju igrajo odlično. Napravili bomo vse, da se oddolžimo za visok poraz v Ljubljani v oktobru, in skušamo presenetiti italijansko ekipo.«

Liga prvakov, 10. krog, 9.1.
Virtus Bologna – Petrol Olimpija (20.30)