Olimpija v 2. polčasu do uspeha proti Rogaški

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Petrol Olimpije so v derbiju kola Lige Nova KBM za prvaka premagali Rogaško. Na sobotnih tekmah so se uspeha veselili košarkarji Helios Sunsov, Ilirije in Zlatoroga, košarkaji Sixt Primorske pa so v vnaprej odigrani tekmi premagali Krko.

Liga Nova KBM za prvaka, 5. krog, 31.3.
PETROL OLIMPIJA – Rogaška 66:58 (16:20, 14:11, 14:6, 22:21)
Lazić 16 (10 skokov), Šamanić (11 skokov) in Špan 13; Davis 15 (5 podaj), Pajić 8, Mijović 7

Košarkarji Petrola Olimpije so zabeležili tretjo zmago v Ligi Nova KBM za prvaka in se z izkupičkom 3-1 ter eno zaostalo tekmo pomaknili v zgornjo polovico razpredelnice. Rogaška na drugi strani je doživela tretji poraz na zadnjih štirih srečanjih in zdrsnila pod 50-odstotni izkupiček.
Ljubljančani so odpor gostov strli v drugem polčasu oziroma v zadnji četrtini. Po zaostanku ob polčasu so drugi del začeli z delnim izidom 7:0 ter vodstvom 37:31, ki ga niso več izpustili iz rok. Prvo trojko so zadeli v štirinajstem poskusu, do prve dvomestne prednosti pa so prišli v 33. minuti pri rezultatu 52:42.

Za Petrol Olimpijo je Aleksandar Lazić dosegel 16 točk (met 7:9) in zbral 10 skokov. Luka Šamanić je prav tako vknjižil dvojnega dvojčka (13 točk, 11 skokov), 13 točk pa je imel še Jan Špan. Pri Slatinčanih je do dvomestne številke prišel le Rashun Davis (15 točk).

Petrol Olimpija bo v naslednjem kolu v petek, 5. aprila, ob 18.30 gostila Krko, Rogaško pa dan pozneje čaka še eno gostovanje, in sicer v Domžalah pri Helios Suns.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Jure Zdovc, trener Petrol Olimpije:
“Čestitke fantom za zmago. Od prve do zadnje minute so prikazali borbeno predstavo. Še vedno imamo kar nekaj rezerve, a če gledam na splošno, sem zadovoljen z našo igro v obrambi. V napadu še vedno delamo preveč napak in izgubljamo preveč žog, hkrati pa smo slabo metali tudi proste mete, preko katerih bi lahko dosegli še kakšnih deset točk več. Imeli smo zmanjšano rotacijo, predvsem na račun predhodne poškodbe Domna Lorbka, v prvi četrtini pa se je poškodoval še Boban Tomić, ki bo skoraj zagotovo dlje časa odsoten s parketov. Imamo kar nekaj težav, hkrati pa imamo dovolj igralcev, zato bomo napravili vse, da v tem času do konca sezone kažemo čim boljše predstave.”

Damjan Novaković, trener Rogaške:
“Čestitke Petrol Olimpiji za zmago. Tekma je bila odločena v tretji četrtini, v kateri smo dosegli zgolj šest točk, predvsem na račun dobre igre domačinov v obrambi in naše nediscipline in nepotrpežljivosti v napadu. Gremo naprej in sledimo svojim ciljem.”