Olimpija upa na dobro voljo KZS-ja

v rubriki
Reprezentanca
s kategorijo
Novice
.

Cedevita Olimpija ima sezono, ko ima ekipa rep in glavo, za nameček pa še rezultat, ko lahko pristaši in podporniki kluba iz Stožic z veseljem pričakujejo del sezone, ko se delijo naslovi – Olimpija, pa saj to je pri Jurici Golemcu že videno, je z ekipo v igri za štiri naslove – prvaka domače lige in pokala ter naslov najboljšega v pokalu EuroCup in Ligi ABA.

Zmaji so v teh dneh v krempljih COVID-19, število okužb je zraslo, zato so bili Ljubljančani primorani odpovedati dve tekmi Lige ABA – proti Budućnosti in Krki. Kdaj točno bodo košarkarji ven iz izolacije oz. karantene, ni jasno. V uteho je zmajem, da se jim je to zgodilo, ko je prekinjeno evropsko tekmovanje.

Kako dalje?

Olimpija ne skriva, da bi rada svojemu reprezentančnem triu Jaka Blažič&Edo Murić&Luka Rupnik prihranila napore v reprezentanci. Vsaj tako je razumeti zapis na Sportalu.

“Vsi košarkarji Cedevite Olimpije so se v preteklosti in se bodo tudi v prihodnosti s ponosom odzvali reprezentančnemu vabilu. Gre za specifičen položaj. Smo v samoizolaciji. Mislim, da je treba govoriti o tem in da fantje potrebujejo počitek. Na srečo je reprezentanca že uvrščena na evropsko prvenstvo. Smotrno bi bilo, da se nekaterim izostanek opraviči. Tako v klubu na glas razmišljamo,“ opozarja Sani Bečirović, športni direktor Olimpije, ki je tudi potrdil, da so se z uradno prošnjo že obrnili na Košarkarsko zvezo Slovenije.

24.2. večni slovenski derbi

Zmaji bi tako svojim fantom prihranili napore. Vprašanje pa je, kako na vse skupaj gleda Košarkarska zveza Slovenije, ki si, bodimo pošteni, razprodaje ugleda ne sme dovoliti. Vendarle gre za evropske prvake. Kako bo KZS ukrepal, bo jasno zelo kmalu, saj gre pričakovati, da bo selektor Aleksander Sekulič v prihodnjih dneh obelodanil seznam igralcev, na katere računa.

Vmes bi igrali še slovensko ligo

Olimpija bi v času Fibinih oken, torej v času, ko bi Slovenija odigrala dve tekmi, izkoristila tudi za tekme v ligi za prvaka domačega prvenstva (kar dejansko nekaterim klubom ustreza, saj se liga za prvaka nadaljuje konec meseca!), 24.2. pa jo že čaka gostovanje v Ligi ABA pri Krki, ki je imela v zadnjih reprezentančni akciji štiri reprezentante. Verjetno pa bo imela tudi tokrat kakšnega. Nikomur v tej situaciji ni lahko.