Olimpija suvereno opravila s Primorci, ki so klonili doma po devetih mesecih

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Cedevite Olimpije so se vrnili na zmagovalna pota v Ligi ABA. Ljubljanski Zmaji so na zahtevnem gostovanju na slovenski Obali v šestem kolu regionalnega tekmovanja z 90:67 premagali Koper Primorsko in zabeležili še peto zmago v tej sezoni.

Cedevita Olimpija je na gostovanju v Kopru zabeležila zmago proti Koper Primorski, največjemu presenečenju dosedanje sezone Lige ABA. Ljubljančani so tako niz štirih zaporednih gostovanj zaključili z dvema zaporednima zmagama, spomnimo, v sredo so v Carigradu s 76:72 premagali Darušafako, tudi v regionalnem tekmovanju pa so nazaj na zmagovalni poti.

V Areni Bonifika so ljubljanski Zmaji koprske ‘tigre’ premagali z 90:67. Najbolj učinkovit košarkar v oranžno-zelenem dresu je bil Codi Miller-McIntyre s 15 točkami in štirimi skoki ter kar devetimi podajami. Filip Krušlin in Ryan Boatright sta oba dosegla po 14 točk, Jaka Blažič se je ustavil pri 12, Mikael Hopkins pa pri 11.

Košarkarji Cedevite Olimpije so praktično vse dvome o zmagovalcu razrešili že v uvodni četrtini, ko so zadeli kar 12 od 13 metov iz igre, od tega vseh šest metov za tri točke. Na začetku druge četrtine je semafor po dveh prostih metih Ryana Boatrighta kazal že 32:13 v korist Ljubljančanov. Sledil je protiudarec domačinov, ki so se v nekaj minutah ekpresno približali na 21:32, kljub temu pa to Zmajev ni zmedlo in na glavni odmor so s seboj odnesli 18 točk naskoka (47:29). Po trojki Jake Blažiča na začetku tretje četrtine so košarkarji glavnega trenerja Slavena Rimca prvič povedli z več kot 20 točkami razlike (50:29), nato pa visoko prednost uspeli zadržati vse do konca tekme. Cedevita Olimpija se je tako veselila zaslužene zmage, pete v tej sezoni v Ligi ABA.

Z gostovanjem v Kopru so košarkarji Cedevite Olimpije torej sklenili zahteven niz štirih gostovanj, v sredo pa se bodo vrnili na domači parket Arene Stožice in se ob 18.30 na obračunu sedmega kola 7Days EuroCupa udarili z Unicsom iz Kazana. Upanje za preboj v drugi del Evropskega pokala še vedno obstaja, Ljubljančani pa bodo pred domačimi navijači zagotovo želeli zabeležiti še drugo zmago v tem tekmovanju.
LIGA ABA, 6. KOLO

Arena Bonifika (Koper), nedelja, 10. oktober:
KOPER PRIMORSKA – CEDEVITA OLIMPIJA 67:90 (13:30, 16:17, 23:23, 15:20)
Koper Primorska: 
Holt 11, Harris 14, Čakarun 16, Barič, Kosi, Lazić 5, Marinković 3, Hodžić 6, Jagodić-Kuridža 10 (6 skokov, 5 podaj), Dimec, Šiško 2 (7 podaj), Vončina.
Cedevita Olimpija: Krušlin 14, Boatright 14 (4 skoki), Krampelj, Hopkins 11, Murić 5 (5 skokov), Mulalić, Miller-McIntyre 15 (4 skoki in 9 podaj), Blažič 12 (5 podaj), Stipanović 12 (4 podaje in 4 blokade), Zagorac, Simonović 5, Zirbes 2.