Olimpija še ne bo trenirala, o okrepitvah ne želijo na glas

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

V sredo so bile s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, Olimpijskega komiteja Slovenije in Nacionalnega inštituta za javno zdravje, ob odobritvi Vlade Republike Slovenije, podane osnovne smernice za vnovičen postopen zagon vrhunskega oziroma tekmovalnega športa v Sloveniji.

 

Člansko moštvo Cedevite Olimpije zaenkrat še čaka na odločitev o nadaljevanju ali zaključku tekmovanja v Ligi ABA. Vsa ligaška tekmovanja pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije so bila zaključena v petek, 20. marca 2020, končni vrstni red ekip v članski kategoriji pa ni bil določen. Tekmovalna sezona 2019/20 je bila v Ligi Nova KBM prekinjena 12. marca 2020, vodstvo Lige ABA pa je prav tako 12. marca 2020 prekinilo tekmovanje v sezoni 2019/20.

Davor Užbinec, direktor KK Cedevita Olimpija:
»Kljub dejstvu, da so bile podane smernice za pričetek vadbe in treniranja s strani pristojnih državnih ustanov, se bomo o natančnem datumu začetka treningov članske ekipe in ekip mlajših starostnih kategorij KK Cedevita Olimpija, v naslednjih dneh uskladili znotraj kluba po pogovoru z vsemi trenerji. Zagotovo pa ne bomo s treningi začeli prehitro in igralce ter člane strokovnega štaba izpostavljali morebitni ogroženosti. Še vedno se moramo zavedati, da je zdravje vseh na prvem mestu, in s tem v mislih bomo k načrtovanju aktivnosti tudi pristopili.
Obenem bomo vseskozi komunicirali tudi s predstavniki Mestne občine Ljubljana oziroma Športa Ljubljane, saj je delovanje našega kluba v največji meri odvisno tudi od odlične infrastrukture, ki jo Ljubljana ponuja. Verjamemo, da bo Mestna občina Ljubljana, tako kot še vselej do sedaj, poskrbela za to, da se bodo športne aktivnosti, ne le našega kluba, ampak tudi vseh ostalih znotraj občine, začele varno in brez morebitnih nepredvidljivih zapletov, ki so lahko še vedno posledica pandemije koronavirusa. Slednji je namreč še vedno med nami, in navkljub razveseljujočemu dejstvu, da je širjenje koronavirusa zaenkrat odlično omejeno, moramo biti vsi skupaj še naprej zelo previdni, da se izognemo morebitnemu vnovičnemu večjemu širjenju bolezni, ki bi nas znova postavil v položaj, ko bomo morali vse aktivnosti znova prekiniti. Vsi pri Cedeviti Olimpiji bomo tako v Sloveniji, kot tudi v širši regiji, še naprej pozorno spremljali položaj, v katerega nas je pahnila pandemija. Ne smemo namreč pozabiti, da sezona v Ligi ABA še ni zaključena, odločitev o morebitnem nadaljevanju ali zaključku tekmovanja pa bo, upamo, skupaj z vodstvom Lige ABA in preostalimi klubi, sprejeta konec maja. Še vedno pa velja, kot smo povedali že aprila, da bi moral zmagovalca te sezone v Ligi ABA določiti in odločiti parket.
V zadnjih dneh so se v številnih medijih pojavili tudi zapisi, da se z nekaterimi igralci pogovarjamo o prihodu v Ljubljano v prihodnji tekmovalni sezoni. Ne bežimo od dejstva, da smo nekatere igralce spremljali že tekom sezone 2019/20, ter da so igralci, ki smo jih spremljali, zelo zanimivi za Cedevito Olimpijo v prihajajoči sezoni. Ponavljam pa, da aktualna sezona še ni zaključena, in dokler ne bo sprejeta odločitev o nadaljevanju ali zaključku tekmovanja v Ligi ABA, o prihajajoči tekmovalni sezoni ne bomo govorili. Zavedati se moramo, da bo na sestavo ekipe za prihodnjo sezono vplivala višina proračuna, vse pa bo pogojeno s položajem v gospodarstvu. Ob tej priložnosti se želim vnovič zahvaliti vsem sponzorjem, ki nam v teh časih, ki so težavni in zahtevni tudi za njih, še vedno stojijo ob strani. Napravili bomo vse, da v Ljubljani zadržimo jedro moštva, ki je v Stožicah igralo v sezoni 2019/20, ter da sestavimo ekipo, ki bo vsem navijačem znova nudila kvalitetno košarko.«