Olimpija se je znesla nad Primorci, debitiral tudi Ščuka

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Cedevite Olimpije so v četrtek na parket stopili še drugič v manj kot 48 urah in na gostovanju pri Koper Primorski na zaostali tekmi drugega kola Lige ABA ‘tigre’ ugnali s 102:65.

Cedevita Olimpija nadaljuje z nizom uspehov v regionalnem tekmovanju. V četrtek so Zmaji zaigrali v koprski Areni Bonifika in s 102:65 premagali Koper Primorsko, za četo glavnega trenerja Jurice Golemca pa je to tretja zaporedna zmaga v Ligi ABA. V nedeljo ljubljanske košarkarje čaka zahtevno gostovanje pri Partizanu NIS.

LIGA ABA, 2. KOLO

Arena Bonifika (Koper), četrtek, 22. oktober:
KOPER PRIMORSKA – CEDEVITA OLIMPIJA 65:102
Cedevita Olimpija: Radović 11, Perry 17 (6 podaj), Hopkins 6, Duščak 3, Murić 13, Ukić 11, Blažič 9, Brown 14, Hodžić 3, Jones 5, Ščuka, Marinković 10 (10 skokov).

Zmaga v Kopru ni bila nikoli pod vprašajem. Domačini so odpor lahko prožili zgolj v prvih minutah tekme, nato pa so vajeti igre prevzeli Zmaji in si s hitro ter atraktivno igro v napadu priigrali vodstvo, ki ga do konca srečanja več niso izpustili iz rok. Ljubljančani so do polčasa dosegli kar 54 točk, po 27 v vsaki četrtini, Primorci pa so hitremu tempu igre varovancev Jurice Golemca lahko vsaj delno sledili zgolj na račun natančnega meta z razdalje. Najboljšo predstavo so košarkarji ljubljanskega moštva pokazali v tretji četrtini, ki so jo dobili z razliko 21 točk. V obrambi so tekmece omejili na samo šest doseženih točk v desetih minutah igre po polčasu, v napdalni polovici pa so si z ekipno igro pripravljali odprte položaje za lahko mete. Zmaji so na srečanju skupno dosegli 27 asistenc, med strelce pa se je vpisalo kar 11 košarkarjev iz Zmajevega gnezda.

Medtem, ko so v drugem polčasu nekaj počitka dobili igralci, ki so na preteklih srečanjih na parketu preživeli večje število minut, so priložnost za igro dobili mladi in nadarjeni Rok Radović, Dan Duščak ter Luka Ščuka. Na parketu so se odlično izkazali in dobro izkoristili minute, ki jim jih je namenil trener Golemac. Radović se je ustavil pri 11 točkah ter treh skokih, Duščak je zabeleži tri točke in dve podaji, Ščuka pa je v statistiko vknjižil po en obrambni ter napadalni skok. Semafor na Bonifiki je po 40 minutah kazal 102:65 v korist gostujoče ekipe. Zmaji so se s tretjo zmago na treh tekmah v Ligi ABA pozpeli na drugo mesto razpredelnice, kjer s koš razliko 73 točk zaostajajo zgolj za Crveno zvezdo.

Najboljši strelec v dresih oranžno-zelenih odtenkov je bil na koncu Kendrick Perry, ki je v 15 minutah igre 17 točkam dodal še šest podaj ter štiri pridobljene žoge, srečanje pa je končal brez izgubljene žoge. Rion Brown je dosegel 14 točk, Edo Murić jih je vknjižil 13. Po 11 točk sta dosegla Rok Radović in Roko Leni Ukić, dvomesten pa je bil z desetimi točkami in desetimi skoki tudi Ivan Marinković.

Po gostovanju v Beogradu se bodo Zmaji vrnili v Ljubljano, kjer jih v sredo čaka obračun petega kola 7DAYS EuroCupa s Promitheasom iz Patrasa. Srečanje z grškim predstavnikom v Evropskem pokalu bo predstavljalo zaključek naporne