Olimpija se je zbudila prepozno

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Cedevite Olimpije so v nedeljo na derbiju 20. kola Lige ABA v Beogradu doživeli poraz proti aktualnim regionalnim prvakom, košarkarjem Crvene zvezde mts. Slednji so bili boljši z 88:73.

Cedevita Olimpija je po dveh zaporednih zmagah v Ligi ABA v nedeljo na obračunu 20. kola rednega dela sezone doživela osmi poraz v sezoni. Od čete glavnega trenerja Jurice Golemca je bila v Beogradu z 88:73 boljša Crvena zvezda mts, ki je Zmaje malenkost oddaljila od mest, ki vodijo v končnico.

Po 20 odigranih tekmah v rednem delu sezone imajo tako aktualni prvaki regionalnega tekmovanja zmago več od Ljubljančanov, ki jih imajo na svojem računu 12. Enako število zmag imajo tudi košarkarji Mornarja iz Bara, ki pa bodo na parket stopili v ponedeljek, in se v Podgorici udarili z Budućnostjo VOLI.

Aktualni prvaki Lige ABA in člani elitne Evrolige so silovito krenili v tekmo in semafor v Športni dvorani Aleksandra Nikolića je v drugi minuti druge četrtine že kazal 32:11 v korist domačega moštva. Začel se je neuspešen lov Cedevite Olimpije, košarkarji Crvene zvezde mts pa so na vsak poskus preobrata uspeli najti odgovor. Na koncu so Beograjčani slavili zanesljivo zmago z rezultatom 88:73.

Najboljši strelec zasedbe iz Stožice je bil Mikael Hopkins z 18 točkami, katerim je dodal še osem skokov. 13 točk je dodal Jaka Blažič, po deset pa še Filip Krušlin in Dominic Artis.

Naslednja preizkušnja na regionalni sceni ljubljanske košarkarje čaka prihodnji ponedeljek, ko ob 19.00 v Areno Stožice prihajajo košarkarji Budućnosti VOLI.

IZJAVI PO TEKMI:

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Zelo slabo smo odprli tekmo, premehko smo igrali v obrambi, v napadu pa smo igrali zelo nervozno in iskali rešitve z individualnimi akcijami. To je bil tudi razlog, da smo skozi celotno tekmo lovili zaostanek. Imeli smo sicer priložnost, da se vrnemo v igro in ogrozimo košarkarje Crvene zvezde mts, ki pa so bili tokrat bolje organizirani in bolj razigrani od nas.«

Mikael Hopkins, igralec KK Cedevita Olimpija:
»Vedeli smo, da je pred nami težka tekma, saj se oboji nahajamo v položaju, ko se borimo za mesta, ki vodijo v končnico. Crvena zvezda mts zagotovo ima kvalitetne igralce, in to je na koncu tudi odločilo tekmo. Domačini so si na začetku obračuna priigrali vodstvo, mi smo se skušali vrniti v igro, a nam ni uspelo. Pred nami sta še dve preizkušnji v rednem delu sezone, na katerih si še vedno lahko izborimo mesto med najboljšimi štirimi ekipami na lestvici.«

Liga ABA, 20. krog, 1.3.
CRVENA ZVEZDA MTS – Cedevita Olimpija 88:73 (28:11, 18:17, 18:20, 24:25)
Cedevita Olimpija: Krušlin 10, Krampelj, Hopkins 18 (8 skokov), Artis 10, Vujačić, Murić, Mulalić, Miller-McIntyre 8 (5 podaj), Blažič 13 (8 skokov), Stipanović 6 (4 skoki), Bratož, Zirbes 8.