Olimpija sama odloča o svoji usodi

Rubrika: ABA Liga

Danes se bo sklenil 25. krog Lige ABA: še vedno ni jasno, kdo bo igral polfinale Lige ABA, prav tako je obilo nejasnosti na dnu! Začnemo pri vrhu, kjer se za Evroligo bori Cedevita Olimpija. Budućnost (21-4) vodi, sledijo ji Crvena zvezda (21-3), Igokea (19-6), Mornar (18-7) in Cedevita Olimpija (17-7).

Liga ABA, 26. krog, 26.4.
Borac – Cibona (17.00)
FMP – Krka (19.00)
Partizan – Split (21.00)

27.4.
Zadar – Crvena zvezda (16.00)
Cedevita Olimpija – Mega (18.00)
Igokea – Mornar (20.00)

Zvezda je v najboljši poziciji, o vsem odloča sama, pred njo sta še tekmi s Krko in Zadrom. Z dvema zmagama bi Crvena zvezda redni del končala na 1. mestu in bi imela prednost domačega terena. Budućnost je sinoči izgubila proti Mornaru. Do konca jo čaka še „tekma“ s Primorsko, kjer je že vknjižila dve točki. Podgoričani bodo spremljali rezultate Zvezde in upali na vsaj en poraz. To bi bilo dovolj, da bi bili ekipi poravnani, a bi zavoljo boljšega medsebojnega razmerja enica pred končnico le pripadla Budućnosti.

Igokea se je našla v situaciji, ko ena tekma odloča o sezoni. Če premagajo Mornar, so v polfinalu. Če izgubijo, pa morajo navijati, da Olimpija dobi le eno tekmo. Če slučajno pride do „kroga Mornar-Igokea-Olimpija“ (beri: vsi trije po isto število zmag in porazov), se poslovi Igokea, ki je najslabša v trokrogu.

Mornar bi z zmago proti Igokei potrdil polfinale. Če pa izgubi, ga v polfinale peljeta le in samo dva poraza Cedevite Olimpije. Zmaji imajo do konca še dve tekmi – proti Ciboni in Megi. O vsem odločajo sami. Če zmagajo dvakrat, so v polfinalu. Ena zmaga pa bo dovolj, če Mornar izgubi proti Igokei.