Olimpija rutinirano v Čačku

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Cedevite Olimpije so v 20. kolu Lige ABA na gostovanju v Čačku zabeležili še svojo 15. zmago v regionalnem tekmovanju. Zmaji so Borac porazili s 95:82.

Cedevita Olimpija nadaljuje z nizanjem uspehov v Ligi ABA. Svojo 15. zmago je ljubljanska zasedba dosegla v Čačku, kjer so košarkarji z grbom zmaja na prsih suvereno nadigrali moštvo Borca in slavili zmago s 95:82.

Po nekaj menjavah v vodstvu v uvodnih minutah srečanja so ljubljanski košarkarji v drugi polovici prve četrtine vajeti igre vzeli v svoje roke. Stopnjevanje napadalne forme moštva iz Stožic se je odrazilo v najvišjem vodstvu prvega polčasa, ki so ga varovanci Jurice Golemca dosegli tik pred koncem druge četrtine. Semafor v Dvorani Borac je po dvajsetih minutah igre svetil rezultat 56:42 v korist Ljubljančanov, za katere sta Kendrick Perry in Mikael Hopkins skupno dosegla kar 32 točk.

S poletno igro iz konca prvega dela obračuna so Ljubljančani domačine mučili tudi v nadaljevanju srečanja. Moštvena predstava na parketu je Zmaje, ki so zbrali dvakrat toliko podaj kot tekmeci, nagradila z visokim vodstvom, ki je v tretji četrtini znašalo že 24 točk. Tekmo so košarkarji v dresih zeleno-oranžnih odtenkov sklenili z zmago s 13 točkami razlike, v zaključnih minutah srečanja pa sta priložnost za dokazovanje dobila tudi mlada Rok Radović in Luka Ščuka. Dan Duščak zaradi slabega počutja z moštvom ni pripotoval na tekmo v Srbijo.

Najboljši strelec zmajskega moštva je bil Kendrick Perry, ki je 21 točkam dodal še osem podaj. Mikael Hopkins je dosegel 14 točk, Jaka Blažič jih je vknjižil 12, prispeval pa je tudi pet skokov in sedem podaj. Po 11 točk sta dosegla Rion Brown (7 skokov) in Edo Murić (5 skokov), po šest pa centra Jarrod Jones in Žiga Dimec.

Zmaji se bodo pred vrnitvijo iz gostovanja v osrednji Srbiji ustavili še v Podgorici, kjer jih v torek čaka odločilna tekma za preboj med najboljših osem moštev 7DAYS EuroCupa. Srečanje šestega kola drugega dela Evropskega pokala se bo v črnogorski prestolnici pričelo ob 19:00, ogled v neposrednem televizijskem prenosu pa bo možen na Šport TV 1.

 

 

LIGA ABA, 20. KOLO

Dvorana Borac (Čačak, Srbija), sobota, 6. marec:
BORAC ČAČAK – CEDEVITA OLIMPIJA 82:95 (20:27, 22:29, 19:23, 21:16)
Cedevita Olimpija: 
Radović 2, Perry 21 (8 podaj), Hopkins 14 (5 skokov), Murić 11 (5 skokov), Rupnik 7, Blažič 11 (5 skokov, 7 podaj), Brown 11 (7 skokov), Hodžić 4, Jones 6, Ščuka 1, Marinković, Dimec 6.