Olimpija presenečena nad trditvami iz Kopra!

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Iz dneva v dan je bolj jasno, v katerem evropskem pokalu oz. mednarodnem tekmovanju bodo nastopali slovenski klubi. Dilema je ostala dejansko le še pri Petrolu Olimpiji. Ali pa tudi ne!


„Več opcij je bilo nekaj časa. A smo po premisleku in pogovoru s strokovnim štabom ter našim glavnim sponzorjem smo prišli do skupnega zaključka, da je boljše za našo mlado ekipo, da nastopi le na dveh frontah. Ker pač moramo sodelovati v domačem prvenstvu od začetka, sta za nas edini opciji torej domača liga in 2. liga ABA, če gre pač Olimpija v ligi prvakov,“ je včeraj za Slovenske novice dejal Matej Avanzo, direktor Sixta Primorske.

Roman Lisac, direktor Petrola Olimpije, je s presenečenjem sprejel to vest in zatrdil, da v Kopru vedo nekaj, kaj še ni prišlo do Ljubljane. Dejal pa je, da je Olimpija še vedno v igri za nastop v Ulebovem evropskem pokalu.

Bili smo v Grčiji

Spomnimo – Sixt Primorska se je spogledoval resno z nastopom v ligi prvakov. Zato je Avanzo skupaj z glavnim mecenom kluba Gregorjem Vugo potoval v Solun na finalni turnir lige prvakov. A po nam znanih podatkih bi morali Primorci v kvalifikacije.

Danes znano vse

Obe ekipi, Sixt Primorska in Petrol Olimpija, pa bosta primorani igrati domače prvenstvo ob 1. kroga. Tako je sklenil IO KZS-ja. Danes bo znano le to, ali se bodo točke prvega dela prenašale v zgornji dom (v 2. del tekmovanja), kjer se bo TOP 6 borilo za čim boljše izhodišče v četrtfinalu.

Ne pozabimo: danes neformalno zaseda Združenje ligašev, na sporedu pa je tudi seja IO KZS.