Olimpija premagala Trst, Blažiča ne dajo

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Cedevite Olimpije so v sredo na pripravljalni tekmi za zaprtimi vrati stoženske dvorane premagali moštvo Trsta z 82:76.

Moštvo Cedevite Olimpije je prost teden pred 16. kolom Lige ABA, v katerem se bodo Zmaji v soboto ob 17.00 v Areni Stožice pomerili z Mornarjem iz Bara, izkoristilo za pripravljalno tekmo z ekipo Trsta. Izbranci glavnega trenerja Slavena Rimca so zabeležili zmago z 82:76, priložnost za igro pa so dobili vsi košarkarji, ki jih lahko najdemo na seznamu ljubljanske ekipe.

Vstopnice za ogled sobotne tekme z Mornarjem so na voljo v spletni trgovini (www.shop.olimpija.com), na vseh bencinskih servisih Petrol in na prodajnih mestih Moje karte.

Slaven Rimac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Sredo smo izkoristili za pripravljalno tekmo s Trstom. Vedeti moramo, da so naši igralci navajeni na dve tekmi tedensko, zato je bil sredin obračun z Italijani več kot dobrodošel. Na parket so stopili tudi igralci, ki drugače ne dobijo veliko priložnosti za igro, saj se naše misli počasi obračajo proti državnemu prvenstvu in pokalnemu tekmovanju. Zadovoljen sem, da smo lahko odigrali takšno pripravljalno tekmo sredi sezone, zdaj pa se bomo povsem osredotočili na sobotni obračun z Mornarjem iz Bara.«

Mikael Hopkins, igralec KK Cedevita Olimpija:
»Tekmo smo odigrali z željo, da nekoliko dvignemo intenziteto našega dela. Namesto treningov in medsebojnih tekem smo se tako pomerili z nekom, ki ne pozna naših akcij. Obračun s Trstom smo izkoristili za to, da v obrambi preizkusimo različne postavitve, obenem pa smo zabeležili še zmago, ki je zelo pomembna za krepitev naše samozavesti.«

PRIPRAVLJALA TEKMA
CEDEVITA OLIMPIJA – TRST 82:76 (22:20, 24:19, 27:13, 9:24)
Cedevita Olimpija: Krušlin 6, Boatright, Hopkins 17, Vujačić, Murić 2, Mulalić 9, Miller-McIntyre 9, Blažič 9, Stipanović 3, Zagorac, Simonović 14, Zirbes 13.