Olimpija porazila Lakovičeve Nemce

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Cedevite Olimpije so na premierni tekmi pred živahno publiko v Hali Tivoli z 69:64 premagali moštvo Ratiopharm Ulma.

Moštvo Cedevite Olimpije je na peti pripravljalni tekmi tega pripravljalnega obdobja zabeležilo tretjo zaporedno zmago, skupno četrto v tem poletju. Izbranci glavnega trenerja Slavena Rimca so na domači premieri v Hramu slovenske košarke z 69:64 ugnali nemško ekipo ratiopharm Ulm.

Aktivnosti v Tivoliju so se začele že dobri dve uri pred začetkom tekme, ko so se navijači lahko družili na zunanjem igrišču Podam, da igram. Celoten program se je nato preselil v Halo Tivoli, kjer so Zmaji pred živahno publiko in navijači, ki so imeli priložnost prvič v živo spremljati Cedevito Olimpijo, prikazali odlično predstavo. Navijači so lahko na tivolskem parketu spremljali številne borbene in atraktivne poteze Ljubljančanov, ki so bile večkrat pospremljene z navdušenjem lepo napolnjenih tribun. Codi Miller-McIntyer je bil na koncu s 15 točkami najboljši strelec Cedevite Olimpije, Ryan Boatright jih je vknjižil 11.

Kljub temu, da Zmaji tekme niso najbolje začeli in so ob polčasu zaostajali za deset točk, 37:47, po treh četrtinah pa še za sedem, so v zaključku srečanja zbrali dovolj energije, da so uprizorili preobrat in domačim navijačem dali razlog, da so z zadovoljstvom zapuščali ljubljanski košarkarski hram.

Zmaji bodo v naslednjih dneh odpotovali v Italijo, kjer jih v Desiu čaka pripravljalni turnir, na katerem se bodo na prvi tekmi, v soboto, pomerili z Vanoli Cremono, dan pozneje pa še v finalu oziroma tekmi za razvrstitev.

Pripravljalna tekma, 11.9.
CEDEVITA OLIMPIJA – Ulm 69:64 (18:26, 19:21, 13:10, 19:7)
Cedevita Olimpija: Krušlin 8, Boatright 11, Krampelj, Hopkins 9 (5 skokov), Vujačić, Murić 4 (6 skokov), Mulalić 6, Miller-McIntyre 15 (6 skokov), Blažič 8 (6 skokov), Stipanović 8 (5 skokov), Zagorac, Rikić.