Olimpija ponosna na podpis z nadarjenim Rusom

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Nadarjeni 18-letni ruski košarkar Egor Sytnikov je s Košarkarskim klubom Cedevita Olimpija podpisal svojo prvo profesionalno pogodbo, mladenič pa bo v Ljubljani ostal naslednje štiri sezone.

Mladi in nadarjeni Egor Sytnikov je član ljubljanskega kluba že vse od leta 2017, v zadnjih treh sezonah pa je v dresu Zmajev nastopal tako v ekipah mlajših starostnih kategorij, kot tudi v članski konkurenci, in sicer za mlado moštvo kluba iz Stožic.

Tako je v sezoni 2019/20 za ekipo Cedevita Olimpija mladi na 11 tekmah v povprečju dosegal 11,7 točke, izvrstne predstave pa je prikazal na evroligaškem turnirju v Beogradu, kjer je na štirih tekmah v povprečju beležil kar 18,5 točke. Z odlično igro si je Sytnikov prislužil tudi mesto v idealni peterki beograjskega turnirja za košarkarje, ki bodo v prihodnosti krojili evropsko in svetovno košarko.

Tudi na regionalni sceni se je Sytnikov v mladinski konkurenci že dokazal, v sezoni 2019/20 pa je nadarjeni košarkar z ruskim potnim listom na mladinskem turnirju Lige ABA na petih tekmah beležil 12,6 točke, 5,0 skoke in 1,4 asistence.

Sytnikov je s Cedevito Olimpijo podpisal štiriletno pogodbo, s članskim moštvom ljubljanskega kluba pa bo mladi Rus tudi začel priprave na tekmovalno sezono 2020/21.

Egor Sytnikov
Datum in kraj rojstva: 20. maj 2002, Rostov (Rusija)
Višina: 193 cm
Igralni položaj: Branilec
Kariera: Cedevita Olimpija (2017-).

Sani Bečirović, športni direktor KK Cedevita Olimpija:
»Izredno zadovoljni smo, da smo našli skupni jezik z Egorjem Sytnikovom, ki velja za enega izmed najbolj nadarjenih evropskih košarkarjev v svoji generaciji. Nenazadnje je to dokazal na številnih mednarodnih turnirjih, ki se jih je udeležil v dresu našega kluba, zdaj pa so pred njim nove preizkušnje in dokazovanje na pripravah članske ekipe Cedevite Olimpije. Sytnikov je ta trenutek še nebrušen diamant z veliko potenciala, prostora za napredek v njegovi igri je še veliko. Z veseljem bomo njegov razvoj spremljali v prihodnjih sezonah, in ga hkrati skušali po naših najboljših močeh usmerjati tako, da se bo razvil v kvalitetnega igralca.«

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Naša velika želja je bila, da z Egorjem Sytnikovom podpišemo večletno pogodbo. Srečni smo, da nam je to uspelo, in da si je Egor za podpis svoje prve profesionalne pogodbe izbral prav Cedevito Olimpijo. Zagotovo spada med najbolj nadarjene košarkarje v svoji generaciji v Evropi. Prepričan sem, da bo Egor kmalu dokazal, da si zasluži nositi dres Cedevite Olimpije, in da si bo s pridnim delom priboril minute v članski ekipi.«

Egor Sytnikov, igralec KK Cedevita Olimpija:
»Zelo navdušen sem ob pridružitvi članskemu moštvu Cedevite Olimpije. V Ljubljani sem že tri leta, ves ta čas pa sem nosil dres ekip mlajših starostnih kategorij. Čas je za nov začetek v moji karieri, na zelo visoki ravni, na kateri do sedaj še nisem nastopal. Komaj čakam, da začnemo s trenažnim procesom, in da zrastem kot igralec in oseba. Vedno bom dal vse od sebe, edina stvar, ki mi preostane v prihodnjih sezonah pa je, da pridno delam.«