Olimpija po štirih tekmah zapravila evropsko sezono

v rubriki
Eurocup
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Cedevite Olimpije so v četrtem kolu 7Days EuroCupa na domačem parketu v Areni Stožice po tesni končnici utrpeli poraz proti francoskemu Nanterrju 92 s končnim rezultatom 87:93.

Cedevita Olimpija še naprej čaka na prvo zmago na evropskem prizorišču, potem ko je v četrtem kolu 7Days EuroCupa na domačem parketu po napetem boju priznala premoč francoskemu moštvu Nanterre 92, s katerim je na gostovanje v Ljubljano prispel tudi nekdanji član Zmajev, Devin Oliver.

Od samega začetka tekme, potem, ko so prvo četrtino dobili z rezultatom 21:28, so gostje večino srečanja držali otipljivo rezultatsko prednost. Vse do zadnje četrtine, v katero so vstopili s štirimi točkami naskoka, a slednjo zapravili že do sredine zadnjega dela obračuna. Z zadetim metom za tri točke, natanko pet minut pred zaključkom obračuna je Marko Simonović rezultat poravnal na 79:79, nato pa so Ljubljančani prešli celo v vodstvo.

Minuto in pol pred zaključkom srečanja je Spencer Butterfield popeljal Nanterre 92 v novo vodstvo, z rezultatom 89:86, od tedaj pa ga Parižani več niso izpustili iz svojih rok. Isti košarkar je z novim košem prednost svojega moštva povišal na 91:86, kar je bila v tem trenutku neulovljiva prednost za Zmaje. Na koncu sta moštvi zapustili parket ob rezultatu 87:93 v korist gostov iz Francije.

Najboljši strelec čete pod vodstvom Slavena Rimca je bil Marko Simonović z 21 točkami, Codi Miller-McIntyre pa jih je dodal 19.

Ljubljenci ljubljanskega košarkarskega občinstva se bodo na parket stoženske lepotice vrnili v soboto, ko se bodo ob 18:00 pomerili z beograjskim Partizanu v ponovitvi dvoboja iz finala Superpokala Lige ABA in poizkušali ubraniti popoln izkupiček v tej sezoni Lige ABA.
7DAYS EUROCUP, 4. KOLO

Arena Stožice (Ljubljana), sreda, 23. oktober:
CEDEVITA OLIMPIJA – NANTERRE 92 89:93 (21:28, 23:24, 23:19, 20:22)
Cedevita Olimpija: Krušlin 2, Boatright 16 (5 podaj), Krampelj, Hopkins 7 (4 skoki), Vujačić, Murić 6, Miller-McIntyre 19 (5 skokov), Blažič 12 (4 podaje), Stipanović, Zagorac, Simonović 21 (4 skoki), Zirbes 4 (6 skokov).