Olimpija odpisala Američana Boatrighta

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.
Košarkarski klub Cedevita Olimpija je prekinil pogodbo z ameriškim organizatorjem igre Ryanom Boatrightom, ki se je v Ljubljano preselil pred začetkom tekmovalne sezone 2019/20.

Cedevita Olimpija je prekinila pogodbo s 27-letnim ameriškim organizatorjem igre Ryanom Boatrightom. Slednji se je ljubljanskemu klubu pridružil pred začetkom tekmovalne sezone 2019/20, pred tem pa je nosil dres španske Unicaje iz Malage. Navijačem iz širše regije se je Boatright v velikem slogu predstavil v sezoni 2016/17, ko je nosil dres zagrebške Cedevite. Leta 2014 je z Univerzo Connecticut osvojil naslov prvaka študentske Lige NCAA, v zadnji sezoni, ki jo je preživel na Uconnu, pa je v povprečju dosegal 17,4 točke, 4,1 skoka in 3,8 podaje na tekmo.

V tej sezoni je Boatright zaigral na vseh desetih tekmah Cedevite Olimpije v 7Days EuroCupu in v povprečju dosegal 11,1 točko ter 2,5 podaje v 22,5 minutah igre na obračun. V Ligi ABA je Američan zaigral na 15 obračunih, ter beležil 11,5 točke, 2,9 podaje in 2,6 skoka na tekmo.

Svojo najbolj učinkovito predstavo sezone je Boatright pokazal v devetem kolu regionalnega tekmovanja proti Crveni zvezdi mts, ko je v 28 minutah igre 17 točkam dodal šest skokov in tri podaje.

Sani Bečirović, športni direktor KK Cedevita Olimpija:
»Ryan Boatright se je našemu moštvu priključil pred začetkom te sezone. Ob dejstvu, da je Boatright veljal za enega od nosilcev igre v zagrebški Cedeviti, smo enako pričakovali tudi v tej sezoni v Ljubljani, na žalost pa ni izpolnil naših pričakovanj, zato smo se odločili za prekinitev pogodbe. Ryanu želimo vse najboljše v nadaljevanju njegove kariere.«