Olimpija nima izbire – želi novo zmago

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Cedevita Olimpija bo v soboto ob 20.00 v Areni Stožice gostila beograjski FMP in nadaljevala z bojem za vrh lestvice Lige ABA.

V soboto ob 20.00 bodo košarkarji Cedevite Olimpije nadaljevali z boji v Ligi ABA. V ljubljanske Stožice prihaja beograjski FMP, ki je pred začetkom sedmega kola skupaj z Zmaji in Budućnostjo VOLI s petimi zmagami in enim porazom na vrhu lestvice regionalnega tekmovanja. Obračun z Beograjčani si bo možno v neposrednem televizijskem prenosu ogledati na TV3 Slovenija, vstopnice za ogled tekme pa so že na voljo v spletni trgovini (www.shop.olimpija.com).

Liga ABA, 7. krog, 16.11.
Cedevita Olimpija – FMP (20.00)

Cedevita Olimpija se je v tej sezoni že srečala z Beograjčani in v četrtfinalu Superpokala Lige ABA slavila zmago s 101:92, nato pa sta obe moštvi novo sezono regionalnega tekmovanja začeli s štirimi zaporednimi zmagami. Ljubljanski košarkarji so edini poraz doživeli proti Mornarju iz Bara (70:77), košarkarji FMP-ja pa so klonili proti Partizanu NIS (85:90). Beograjčani so nato v šestem kolu premagali prav črnogorske ‘mornarje’ (92:83), Zmaji pa so v Kopru povsem nadigrali Koper Primorsko (90:67).

V sobotni dvoboj Cedevita Olimpija vstopa na krilih treh zaporednih zmag. Zadnjo so v sredo zabeležili proti kazanskemu Unicsu, ki so ga v Stožicah premagali z 81:76. Štirje košarkarji v zeleno-oranžnih dresih je doseglo dvomestno število točk, najboljši strelec pa je bil Mikael Hopkins z 20 točkami.

V dresu FMP-ja je v tej sezoni Lige ABA najbolj učinkovit košarkar Aleksa Radanov, ki v povprečju beleži 14,5 točke in 4,8 skokov na obračun, pri Cedeviti Olimpiji pa to velja za Codija Millerja-McIntyreja, ki 16,2 točkam doda 5,2 podaji na tekmo.

IZJAVA PRED TEKMO:

Slaven Rimac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Glede na dejstvo, da ima tudi FMP po šestih kolih Lige ABA pet zmag in en poraz, je pred nami zelo zahtevna tekma. Pomembno je, da v obračun z beograjskimi košarkarji krenemo agresivno in motivirano ter z željo, da se dokažemo. Naši tekmeci so mladi, zagotovo bodo želeli veliko teči, hkrati pa premorejo kvaliteto, jedro ekipe pa je skupaj že tri leta, zato se igralci dobro poznajo med seboj. Na klopi ima FMP zelo kvalitetnega glavnega trenerja, ki ga zelo spoštujem. Za nas je sobotna tekma odlična priložnost, da nadaljujemo z dobrimi igrami. Če želimo zabeležiti zmago, bomo morali zopet prikazati igro, ki jo kažemo na zadnjih tekmah.«

Codi Miller-McIntyre, igralec KK Cedevita Olimpija:
»V soboto je pred nami zelo pomembna tekma proti FMP-ju. Tudi beograjski košarkarji imajo po šestih kolih Lige ABA na svojem računu pet zmag in en poraz. Gre za zelo dobro moštvo, s katerim smo se v tej sezoni že pomerili na Superpokalu Lige ABA v Zagrebu in jih po podaljšku tudi premagali. Za nas je sobotna tekma zelo dobra priložnost, da podaljšamo niz zmag. V Ligi ABA in v 7Days EuroCupa v zadnjem času igramo odlično, vsi pa si želimo, da bomo z nizom uspehov nadaljevali, in si ustvarili zelo dobro popotnico pred naslednjo tekmo Evropskega pokala. Skozi celotno tekmo moramo igrati z veliko energije, rezultat pa bo nato prišel sam od sebe.«