Olimpija na praznik prekinila s tremi

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Košarkarski klub Cedevita Olimpija se je s Filipom Krušlinom, Andrijo Stipanovićem in Maikom Zirbesom dogovoril za sporazumno prekinitev pogodb. Vsi trije so se v Ljubljano preselili pred začetkom sezone 2019/20.

Cedevita Olimpija se je v luči tekmovalnega premora zaradi pandemije koronavirusa, dogovorila za sporazumno prekinitev pogodb s hrvaškim reprezentantom, Filipom Krušlinom, nemškim reprezentantom, Maikom Zirbesom in reprezentantom Bosne in Hercegovine, Andrijo Stipanovićem. Krušlin in Stipanović sta bila v minulih sezonah vrsto let člana zagrebške Cedevite, Zirbes pa se je v Ljubljano preselil po tem, ko je sezono začel na Kitajskem. Vsi trije so se moštvu Zmajev pridružili pred začetkom tekmovalne sezone 2019/20.

V tekmovalni sezoni 2019/20 je bil Filip Krušlin eden izmed najbolj konstantnih igralcev Cedevite Olimpije. Zaigral je na vseh desetih tekmah 7Days EuroCupa, 21 tekmah rednega dela Lige ABA, štirih tekmah Pokala Spar in dveh tekmah Lige Nova KBM za prvaka. V Evropskem pokalu je v povprečju dosegal 6,6 točke in 1,3 skoke na tekmo ob 43,2-odstotnem metu za tri točke, v 18,5 minutah na tekmo. Na regionalni sceni je v 17,2 minutah na tekmo beležil 6,0 točke in 1,6 skoke na obračun ob 41,5-odstotnem metu izza črte. V slovenskem pokalnem tekmovanju je v 20,1 minutah v povprečju dosegal 11,3 točke in 2,0 skoka, v slovenskem državnem prvenstvu pa v 22,4 minutah na tekmo 3,5 točke in 3,0 podaje na obračun.

V tekmovalni sezoni 2019/20 je Andrija Stipanović zaigral na desetih tekmah 7Days EuroCupa, v povprečju pa je beležil 5,0 točk, 3,7 skokov in 2,1 podajo na obračun v malo več kot 20 minutah, ki jih je preživel na parketu. V regionalni Ligi ABA je stopil na parket na 21 tekmah in v 17,4 minutah igre v povprečju dosegal 6,1 točke, 3,4 skoke in 1,4 podaje na tekmo.

Maik Zirbes je v tej sezoni zaigral na 10 tekmah 7Days EuroCupa in 20 tekmah Lige ABA. Na regionalni sceni je v povprečju dosegal 5,8 točke, 3,1 skoke in 0,5 blokade na tekmo. V Evropskem pokalu je beležil 4,2 točke in 3,9 skoke na obračun. Svojo najboljšo predstavo v tekmovalni sezoni 2019/20 je prikazal v četrtem kolu Lige ABA, ko je v Stožicah proti Partizanu NIS dosegel 13 točk, zgrabil devet skokov in podelil dve blokadi.

Filip Krušlin:
»V Ljubljani sem se v tej sezoni počutil odlično. Mesto je lepo, pogoji za treninge in igranje tekem pa so odlični. V mestu se najde tudi kar nekaj dobrih restavracij, in če potegnem črto, smo se z družino imeli zelo dobro. Sezona je bila polna vzponov in padcev, kar je povsem normalno za šport. Naša ekipa se je znašla v povsem novem položaju po združitvi dveh klubov, ko se je vsak od igralcev še iskal v moštvu, verjamem pa, da bo v prihodnosti klubu veliko lažje, saj so se vsi v klubu prilagodili položaju, in vedo, kaj jih čaka. Že prej sem govoril, da se zame ni veliko spremenilo, a tudi v tem pogledu temu ni bilo tako, a sam sem skušal iz vsakega položaja v katerem sem se znašel, izvleči največ, kar se je dalo.«

Andrija Stipanović:
»V Ljubljani je bilo meni in moji družini zelo lepo, saj smo resnično uživali v mestu, ki zelo veliko ponuja, če želiš v njem živeti mirno družinsko življenje. Ne bi rekel, da sem zadovoljen s sezono, ki je za nami, saj nismo izpolnili zastavljenih ciljev. Imeli smo preveč vzponov in padcev. Ekipa je vedno dala vse od sebe. Mislim, da je bila kemija znotraj moštva dobra. Na žalost smo izgubili preveč tekem, na katerih smo imeli vse niti igre v svojih rokah, to pa se je na koncu poznalo na končnem rezultatu. Za podporo se zahvaljujem vsem navijačem in vsem, ki so nas podpirali skozi celotno sezono. Verjamem, da bo prihajajoča sezona za Cedevito Olimpijo bolj uspešna.«

Maik Zirbes:
»Sezona se na žalost ni odvila in zaključila, kot smo vsi pričakovali. Naše moštvo je bilo veliko boljše, kot so to morda kazali rezultati. Vsak od nas je skušal dati vse od sebe, a na žalost to včasih ni bilo dovolj. Ljubljana mi je resnično všeč, prav tako pa sem preživel prijetno sezono z vsemi soigralci ter ljudmi iz pisarne.«