Olimpija na počitnice

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Cedevite Olimpije so v četrtek še zadnjič pred poletnim odmorom stopili na parket male stoženske dvorane.

Moštvo Cedevite Olimpije se je na treningih po prisilnem premoru zaradi pandemije koronavirusa zbralo 11. maja, v četrtek pa so Zmaji zaključili s trenažnim procesom pred poletnim odmorom. Datum vnovičnega začetka treningov za novo tekmovalno sezono 2020/21 ta trenutek sicer še ni znan, vrnitev ljubljanskih košarkarjev v stožensko dvorano pa bo znan po tem, ko bo znan tudi termin začetka nove sezone v Ligi ABA. Nova sezona v 7Days EuroCupu se bo začela v sredo, 30. septembra.

Zaenkrat še ni znano, v kateri skupini bo v novi sezoni nastopala Cedevita Olimpija, ter s katerimi tekmeci se bo pomerila v prvem delu tekmovanja, vse pa bo znano v petek, 10. julija, ko bo potekal žreb skupin.

Cedevita Olimpija se na poletni odmor odpravlja mirno, saj lahko na seznamu igralcev, ki bodo v prihodnji sezoni nosili dres Zmajev, najdemo osem igralcev. To so kapetan Jaka Blažič, Edo Murić, Mikael Hopkins, Ivan Marinković in Rok Radović, ki so zeleno-oranžne barve zastopali že v sezoni 2019/20, ter Kendrick Perry, Alen Hodžić in Žiga Dimec, ki so se ljubljanskemu klubu pridružili v minulih tednih.

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Za nami je skoraj mesec in pol dolgo obdobje, med katerim smo se znova lahko zaprli v dvorano, in s treningi, tekom katerih je bil poudarek predvsem na individualnem delu, igralcem omogočili pogoje za njihov napredek. Zadovoljen sem z opravljenim delom, saj so bili fantje zelo pridni in delovni. Pred nami je vsaj mesec dni počitka po izredno specifični sezoni, ki se je za vse nas zaključila prezgodaj. Izkoristili ga bomo za nadaljnjo sestavo moštva, ki ga bomo na parketu lahko spremljali v tekmovalni sezoni 2020/21.«