Olimpija na Baltik po boljši vtis

v rubriki
Liga prvakov
s kategorijo
Novice
.

Moštvo Petrol Olimpije bo v sredo ob 18.00 po slovenskem času na obračunu 12. kola Lige prvakov gostovalo pri Neptunasu iz Klaipede.

Pred košarkarji Petrol Olimpije je v sredo nova zahtevna preizkušnja. V Ligi prvakov se bodo na tekmi 12. kola pomerili z Neptunasom iz litovskega mesta Klaipeda. Zmaji bodo na zahtevnem gostovanju pri ekipi, ki trenutno zaseda drugo mesto na lestvici litovskega državnega prvenstva, skušali prekiniti niz porazov in zabeležiti drugo zmago v evropskem tekmovanju v tej sezoni. Po lokalnem času se bo tekma začela ob 19.00, po slovenskem pa ob 18.00, v neposrednem televizijskem prenosu pa jo bo možno spremljati na Šport TV 3.

Na prvem medsebojnem obračunu sezone ljubljanski košarkarji niso bili kos razpoloženim košarkarjem Neptunasa, ki so slavili zmago s 97:88. Z 22 točkami se je v dresu Petrol Olimpije takrat izkazal Miha Lapornik, na drugi strani jih je 20 dosegel Tomas Delininkaitis.

Po dvoboju v Ljubljani so sredini tekmeci Zmajev v Ligi prvakov na zadnjih šestih tekmah štirikrat izgubili, v 11. kolu pa zabeležili zanesljivo zmago proti SIG Strasbourgu (90:80). Precej bolje gre Neptunasu v litovskem državnem prvenstvu, kjer so med drugim dvakrat ugnali tudi evroligaški Žalgiris, nazadnje po dveh podaljških, z 98:93. Najbolj učinkovit košarkar v zasedbi iz Klaipede je Jerai Grant, ki v povprečju dosega 15,8 točke in 8,6 skoka na tekmo (valorizacijski indeks 21,2).

Moštvo Petrol Olimpije je v torek v Litvo odpotovalo brez Mirze Begića, Domna Lorbka in Aleksandra Lazića. Po obračunu z Neptunasom se bodo Zmaji vrnili v Slovenijo, že v petek pa jih v Rogaški Slatini čaka tekma 15. kola Lige Nova KBM z Rogaško.

Saša Nikitović, glavni trener Petrol Olimpije:
»Neptunas Klaipeda se ta trenutek še vedno bori za mesto v končnici Lige prvakov, zato bodo domači košarkarji v sredo zagotovo zelo motivirani. V litovskem državnem prvenstvu igrajo zelo dobro, dvakrat so celo ugnali evroligaški Žalgiris, to pa je le še en dokaz, da govorimo o zelo kvalitetni in močni ekipi. Na svojem seznamu igralcev ima Neptunas kar nekaj izkušenih košarkarjev, tako domačih, kot tudi tujih. Naša ekipa tekme v tekmo v Ligi prvakov kaže dobre predstave, na žalost pa nam vedno nekaj malega zmanjka do zmage. V sredo bomo zopet zaigrali borbeno, želim pa si, da tokrat izkoristimo priložnost za zmago, v kolikor se nam bo ta tudi ponudila.«

Miha Lapornik, igralec Petrol Olimpije:
»Nov dan, novo zahtevno gostovanje v mednarodnih tekmovanjih. Zavedamo se, da sredina tekma v Klaipedi z našega vidika ne odloča več o ničemer. Kljub temu pa želimo na zadnjih treh tekmah sezone v Ligi prvakov znova prikazati borbeno igro, ki nas je krasila proti Promitheasu, Virtusu Bologni in Filou Oostendeju, pika na i vsemu skupaj pa bi bila naša druga zmaga v sezoni.«

Liga prvakov, 12. krog, 23.1.
NEPTUNAS KLAIPEDA – PETROL OLIMPIJA (TV prenos na Šport TV 3)