Olimpija melje dalje, padli še Italijani

Rubrika: Eurocup

Cedevita Olimpija je v osmem kolu 7Days EuroCupa na domačem parketu v Areni Stožice ugnala italijansko Germani Brescio Leonesso z rezultatom 73:62 in si s tem pustila priprta vrata za preboj med najboljših 16 moštev Evropskega pokala.

Neverjetna sezona Cedevite Olimpije se nadaljuje! Potem, ko so Zmaji v prvih petih kolih 7Days EuroCupa zabeležili prav toliko porazov, v drugem delu prve faze tekmovanja občudujemo njihov povsem drugačen obraz. Zeleno-oranžni so v osmem kolu evropske sezone vknjižili še tretjo zaporedno zmago v evropskem pokalu, tokrat proti Germani Brescii, skupno pa peto zaporedno, s katero ohranjajo odprte realne možnosti za napredovanje med najboljših šestnajst moštev.

Domači so imeli pobudo skozi večji del srečanja in na koncu so prišli do zmage z enajstimi točkami prednosti (73:62), s čimer so nasprotnika premagali z višjo razliko, kot so na gostovanju v Italiji izgubili, kar je pred sklepnima dvema koloma prvega dela Evropskega pokala ob dejstvu, da so prav Italijani med glavnimi tekmeci Ljubljančanov za eno od štirih mest, ki vodi v nadaljevanje tekmovanja, zelo pomemben podatek.

V domači zasedbi sta bila tokrat najbolj učinkovita Američana Codi Miller-McIntyre ter Ryan Boatright, oba sta vknjižila 14 točk. Ob tem je prvi vknjižil še sedem skokov, drugi pa šest podaj.

Naslednji obračun za Zmaje sledi v nedeljo, ko se bodo v Zadru v osmem kolu Lige ABA pomerili z dalmatinsko zasedbo. Z novo zmago bi se četa pod vodstvom glavnega trenerja Slavena Rimca zagotovo zadržala na samem vrhu razpredelnice v najmočnejšem regionalnem klubskem tekmovanju.

IZJAVI PO TEKMI:

Slaven Rimac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Fantje so si zaslužili, da se tekma zaključi na takšen način, kot se je. Tekom celotnega dvoboja smo narekovali ritem na parketu, ki smo ga ujeli nekje sredi druge četrtine. Bile so napake, nekatere stvari bi lahko napravili bolje. V tretjem delu igre smo zgrešili ogromno metov iz igre, potem pa smo avtomatično postali nervozni, saj se tvoje vodstvo zmanjša. To je vse normalno. Pred koncem tretje četrtine smo uspeli najti peterko, ki je na igrišču delovala dobro, uspeli smo tudi omejiti njihov skok v napadu, s katerim smo imeli kar nekaj težav. Na koncu se nam je to, kar smo izgubili v Brescii, vrnilo v najboljši možni obliki, zato smo lahko zadovoljni.«

Codi Miller-McIntyre, igralec KK Cedevita Olimpija:
»Občutek je super. V prvem mesecu nove sezone smo veliko govorili o kemiji med igralci. Izpostavljali smo, da imamo individualni talent ter znanje v strokovnem štabu, vse je bilo odvisno od kemije. Marsikdo temu ni verjel, a zdaj zagotovo igramo bolj ekipno, rezultati pa se kažejo na igrišču.«

7DAYS EUROCUP, 8. KOLO

Arena Stožice (Ljubljana), torek, 19. november:
CEDEVITA OLIMPIJA – GERMANI BRESCIA 73:62 (19:20, 19:6, 13:17, 22:19)
Cedevita Olimpija: Krušlin 11, Boatright 14 (6 podaj), Krampelj, Hopkins 12 (7 skokov), Murić 5 (4 skoki), Mulalić, Codi Miller-McIntyre 14 (7 skokov), Blažič 1, Stipanović 8 (5 skokov), Zagorac, Simonović 2, Zirbes 6 (4 skoki).