Olimpija klonila v zadnji četrtini na gostovanju pri Hrovatu

v rubriki
Liga prvakov
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Petrol Olimpije so na obračunu 13. kola Lige prvakov po dobrem prvem polčasu v drugem popustili, in na koncu izgubili proti medi Bayreuthu z 71:82.

Na zadnjem gostovanju v tej sezoni v Ligi prvakov je moštvo Petrol Olimpije doživelo poraz proti medi Bayreuthu (71:82). Glavni trener Zmajev Saša Nikitović je povsem odpočil nosilce igre, in čeprav so ostali košarkarji predvsem v prvem polčasu zelo dobro prevzeli breme na svoja pleča, je bilo nemško moštvo v drugem polčasu enostavno bolj razigrano od ljubljanskega.

V Bayreuthu tako na parket nista stopila Jan Špan in Miha Lapornik, na pot pa v torek niso odpotovali Mirza Begić, Domen Lorbek in Dražen Bubnič, a v prvem polčasu je zeleno-bela zasedba delovala zelo dobro. Po zaostanku s šestimi točkami razlike po uvodni četrtini (18:24), so Zmaji drugi del igre začeli z nizom 11 zaporednih točk, vodstva pa iz svojih rok niso izpustili vse do polovice tretje četrtine, ko je najboljši strelec medi Bayreutha na obračunu, Adonis Thomas (22 točk), zadel za 55:53 v korist domačinov.

Košarkarji iz Bavarske se za tem niso več ozirali nazaj, semafor je pet minut do konca zadnje četrtine kazal 69:57 v njihovo korist, z zadnjim jurišem se je Ljubljančanom sicer še uspelo približati na 70:75, bližje pa, kljub borbenosti, ni šlo.

V dresu ljubljanskega moštva, ki bo s kratkim postankom v Ljubljani po tekmi z medi Bayreuthom (Gregor Hrovat je v dobrih desetih minutah skoku podal podajo) odpotovalo neposredno v Beograd, kjer ga v soboto čaka obračun Lige ABA s Crveno zvezdo mts, sta bila najboljša strelca Aleksandar Lazić in Roko Badžim, oba s po 16 točkami. Prvi je zbral tudi šest skokov, drugi pa podelil osem podaj. Marvin Jones se je ustavil pri 15 točkah in šestih skokih.

 

Saša Nikitović, glavni trener Petrol Olimpije:
»Za nami je težka tekma. Naši fantje so bili motivirani, prikazali so dobro in borbeno predstavo, to pa lahko potrdi tudi število skokov v napadu. Na žalost smo zgrešili preveč lahkih metov, naš met iz igre pa enostavno ni stekel. Na koncu je bolj izkušeno moštvo zabeležilo zmago.«

Jan Rebec, igralec Petrol Olimpije:
»Nimam veliko za reči. Tri četrtine smo odlično igrali, nato pa zgrešili nekaj metov v zadnji četrtini, in to je na koncu prevesilo tehtnico na stran medi Bayreutha.«

Liga prvakov, 14. krog, 30.1.
MEDI BAYREUTH – Petrol Olimpija 82:71 (24:18, 18:25, 16:12, 22:16)
Petrol Olimpija: Jones 15 (6 skokov), Tratnik 4, Špan, Lazić 16 (6 skokov), Šamanić 9 (7 skokov), Simonović 4 (6 skokov), Lapornik, Badžim 16 (8 podaj), Sanon 7, Rebec (4 skoki), Radulović,