“Olimpija je vedno motiv za nas, a sem prepričan, da je tudi Krka velik motiv za Olimpijo!”

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Po reprezentančni akciji se vračamo na klubsko sceno! Takoj pa sledi derbi, Krka v preloženi tekmi Lige ABA v sredo zvečer ob 20. uri gosti Cedevito Olimpijo. Zmaji lovijo zmago, 13. po vrsti, ki jih utrjuje med resnimi in stabilnimi kandidati za mesto v polfinalu, motivirana Krka pa želi prekiniti niz štirih zaporednih porazov.

Liga ABA, 14. krog, 24.2.
Krka – Cedevita Olimpija (20.00)

Vrabac se vrača dan pred tekmo

Obe ekipi sta dali svoje može na voljo reprezentancama; pet Olimpijinih je igralo za Slovenijo, trije Krkini (košarkarja in trener Dalibor Damjanović) so bili v Ukrajini, danes se v Novo mesto vrača Adin Vrabac, ki je včeraj še igral za BiH v Latviji. Urnik je natrpan za obe zasedbi, ob derbijih pa se pozabi na vse težave.

Dvakrat COVID-19

Tekma z Olimpijo, ki bo v sredo, 24. 2., ob 20.00, s prenosom na Arena Sport 1, je bila sprva predvidena za 9. 1, nato za 10. 2., a je bila obakrat prestavljena zaradi pojava covida19 – najprej pri Krkaših in nato še pri Ljubljančanih. Na prvi tekmi na začetku sezone so Ljubljančani, ki imajo v ABA ligi 12 zmag in le tri poraze, zmagali s 77:69, čeprav sta bili moštvi še tri minute pred koncem povsem izenačeni.

Uganka za vse

„Po reprezentančnem premoru smo v solidnem stanju. Kar nekaj časa sem že trener, ampak take sezone, s toliko premora in izolacij še nismo imeli. Fantje so vseeno zelo dobro trenirali, zato sem zelo radoveden, kako bodo moji fantje reagirali na parketu. Mogoče ne toliko na prvi tekmi kot na tekmah, ki nas čakajo v marcu,“ uvodoma pove Krkin trener Vladimir Anzulović, ki dodaja:

„Cedevita Olimpija z visokim uvrstitvami v ABA ligi in Eurocupu dokazuje svojo kakovost. So favoriti, a sem prepričan, da če bomo odigrali tako kot delamo na treningu, lahko povzročimo tudi kakšno težavo močni Olimpiji. So zelo dobro trenirani in imajo dva res izvrstna posameznika, Blažiča in Perryja, ki v letošnji sezoni igrata najbolje v karieri. Vse pohvale Olimpiji za dosedanje izide, a vseeno upam, da  se v eni tekmi na domačem parketu lahko kosamo z njimi. Olimpija je vedno motiv za nas, a sem prepričan, da je tudi Krka velik motiv za Olimpijo. Dobro se poznamo, ni nobenih skrivnosti, škoda le, da tudi tokrat ne bo navijačev v dvorani.“

„Olimpija je letos res vrhunska. Dominirajo v obeh tekmovanjih, ki ju igrajo, in mislim, da lahko v obeh tekmovanjih pridejo med res najboljše. Mi smo dobro pripravljeni nanje. Želimo jih z agresivno igro ustaviti oziroma upočasniti in s košarko pet na pet igrati boljše kot oni. Obramba bo tako ključna za to tekmo. Upam, da nas čaka tekma na nož, samo tako lahko konkuriramo njihovi fizični dominanci,“ pa dodaja Nejc Barič, ki se je v Novem mestu dobro znašel, iz tekme v tekmo pa potrjuje svoje kvalitete.

Golemac hoče zmago

„Pred nami je vedno zahtevna tekma v Novem mestu. Krka igra fizično in hitro košarko. Mi bomo morali igrati osredotočeno, potrpežljivo in disciplinirano ter se dobro fizično zoperstaviti Novomeščanom, če se želimo v Ljubljano vrniti z novima dvema točkama. Dali bomo vse od sebe, da se iz Novega mesta vrnemo z zmago,“ ne skriva ambicij trener Olimpije Jurica Golemac.

„Čaka nas obračun z neugodno Krko, ki igra hitro in agresivno košarko. Skozi celotno tekmo bomo morali igrati osredotočeno ter vedeti, kje iskati naše priložnosti v napadu. Mi se v Novo mesto odpravljamo z željo po novi zmagi, a zato bomo morali biti vseskozi povsem osredotočeni na naše naloge,“ pa doda Alen Hodžić.

Kje se bo lomila tekma?

Olimpija premore izjemen dvojec Jaka Blažič&Kendrick Perry, ki lahko sama rešita tekmo. Krka bo morala biti pozorna na Jarroda Jonesa, ki kljub svojim 206 centimetrov trojke zadeva s skoraj 60-odstotno natančnostjo. Ob tem ne gre zanemariti učinkov Michaela Hopkinsa in Riona Browna. Ne gre pa nikakor pozabiti Eda Murića, ki je proti Krki vedno motiviran in na visoki ravni. Prav z Dolenjci je Murić žel prve omembe vredne uspehe – štiri naslove državnega prvaka in naslov v Fibinem pokalu EuroChallenge. Krka letos ni odvisna od navdiha in forme enega igralca, kot je bilo to lani v primeru Američana Coseyja. Vsaka zmaga v regiji ima drugega botra. Nejcu Bariču ne bo manjkalo motiva proti Jurici Golemcu, Dolenjci svoje upe polagajo v dober večer dalmatinskega dvojca Rok Stipčevi&Jure Škifić, na nivoju bo vnovič kapetan Luka Lapornik. Tihi adut Krke bi bil lahko Američan Rod Camphor. Za morebiten uspeh (v tej sezoni Olimpija vodi 2:0 v zmagah na medsebojnih tekmah) bodo tudi ostali morali narediti domačo nalogo.

Sodila bo renomirana slovenska sodniška trojka Matej Boltauzer, Saša Pukl, Matej Špendl.