Olimpija in Mravljak začela s porazom, Helios slavil v Tivoliju

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Petrol Olimpije so v ljubljanski Hali Tivoli na obračunu devetega kola Lige Nova KBM priznali poraz domžalskim Helios Suns (68:76).

Pomlajena ekipa Petrol Olimpije, ki je v petek v povprečju štela zgolj 21,7 let, je prvič v tej sezoni državnega prvenstva domači parket zapustila sklonjenih glav.

Zmaje je krasila borbena in nepopustljiva igra, žal pa so bile proti Helios Suns usodne številne izgubljene žoge (na koncu 24) in nekdanji košarkar Petrol Olimpije, Blaž Mahkovic, ki je v zadnji četrtini dosegel kar devet od svojih 21 točk.

Slabšo tretjo četrtino, v kateri so Ljubljančani dosegli le osem točk, in na začetku zadnjega dela igre zaostajali za deset (51:61), so košarkarji Petrol Olimpije izničili v drugi polovici zadnje četrtine, za nekaj trenutkov celo prešli v vodstvo (63:62), nato pa v končnici napravili preveč napak ter zgrešili nekaj metov, s katerimi bi se lahko približali Domžalčanom.

Najboljša strelca v vrstah Zmajev sta bila Aleksandar Lazić in Luka Šamanić s po 12 točkami, Marko Simonović je desetim točkam dodal 11 skokov.

Vnovič bodo ljubljanski košarkarji na parket stopili že v nedeljo. Ob 17.00 se bodo, znova v Hali Tivoli, v 11. kolu Lige ABA pomerili z novomeško Krko.

Žiga Mravljak, trener Petrol Olimpije:
»Slab uvod v tekmo in še slabša igra v tretji četrtini, sta nas stali zmage. Vedeli smo, v katerih elementih so košarkarji Helios Suns dobri, predvsem tu govorimo o igri v tranziciji. Dosegli so kar 28 točk iz protinapadov, hkrati izsilili 34 prostih metov, mi pa smo izgubili 24 žog. Te številke so absolutno previsoke, če želimo sploh razmišljati o zmagi. Poznala se je neuigranost, saj smo prvič nastopili skupaj, kljub temu pa so se fantje borili praktično do zadnjih minut. Napravili bomo vse, da se fantje čim prej regenerirajo, saj jih v nedeljo čaka pomemben obračun v Ligi ABA s Krko.«

Dejan Jakara, trener Heliosa:
“Izjemno pomembna tekma, odnesli pa smo celo kožo. Drugi polčas smo odigrali zelo dobro v obrambi. Mladi igralci Olimpije se niso predali in so ns še enkrat ujeli, vendar smo v končnici ohranili mirno kri in tekmo pripeljali do konca v našo korist. Čestitke mojim fantom za zmago, vse pa nas izjemno veseli podpora naših zvestih navijačev, ki so nas prišli podpret v Tivoli, za kar se jim zahvaljujem!”

Liga Nova KBM, 9. krog, 14.12.
Petrol Olimpija – HELIOS SUNS 68:76 (17:21, 26:14, 8:21, 17:20)
Šamanić (5 skokov) in Lazić (6 skokov) 12, Simonović (11 skokov) 10; Mahkovic (5 skokov) 21, Pašajlić (6 asistenc) 19, Šalić (6 skokov) 16