Olimpija in Cedevita združena, usodi Zdovca in Lisca neznanka

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Košarkarski klub Petrol Olimpija Ljubljana in Košarkarski klub Cedevita Zagreb z združitvijo v enotni Košarkaški klub Cedevita Olimpija Ljubljana postavljata nove mejnike povezovanja regionalnega profesionalnega športa, s čimer želita ustvariti pogoje novega razvoja in konkurenčnosti regionalne in evropske košarke. Sedež novega kluba bo v Ljubljani, v domači dvorani Stožice, ekipo pa bodo tvorili tako igralci Cedevite, kot Petrol Olimpije.

Združitev dveh klubov je mnogo več kot samo združitev dveh imen. Je nova enotnost dveh dobrih v enega najboljšega. Je sodelovanje in povezovanje igralcev, trenerjev, navijačev, sponzorjev, strokovnega štaba in vseh nas, ki oba kluba soustvarjamo. Za združitev smo se odločili, ker močno verjamemo, da je eden najboljši klub boljši kot dva dobra. Ker verjamemo, da šport ruši vse meje,« je dejal predsednik KK Petrol Olimpija LjubljanaTomaž Berločnik.

Predsednik KK Cedevita Zagreb Emil Tedeschi je zagotovil: »To je prvič, da se združujeta dva profesionalna kluba iz dveh držav. Gre za novost tudi v Evropi, zaradi česar smo zelo vznemirjeni. V Ligi NBA je običajno, da franšize menjavajo sedeže. Četudi to v Evropi to sedaj velja za neko avantgardno potezo, sami selitev v Ljubljano in združitev s KK Petrol Olimpija Ljubljana vidimo kot logičen korak za čase, ki so pred nami. Gradimo na osnovah, na katerih je pred 40 leti gradil Krešo Čosić, ki je bil tako trener Olimpije, kot tudi igralec Zadra. Nas meje ne motijo. Združitev predstavlja nov premik običajnega pogleda na organiziranost klubov. Vesel sem, da vodstvo Petrol Olimpije s predsednikom Tomažem Berločnikom na čelu deli naše poglede in naše vrednote. Resnično se pa veselim Ljubljane, Stožic in še posebej navijačev, ki resnično živijo košarko. To je izjemna vrednota in vem, da bomo odlično sodelovali. To bo zgodba o uspehu.«

Košarkarski klub Cedevita Olimpija Ljubljana ima visoke, a dosegljive cilje: ustanovitev dobrega košarkarskega kluba, ki zagotavlja pogoje konkurenčnosti za igranje v EuroCupu ali Evroligi, želi pa postati tudi stalnica v končnici regionalne Lige ABA, ter hkrati ustanoviti eno najpomembnejših šol košarke in valilnico talentov v Evropi.

KK Cedevita Olimpija Ljubljana bo imel kar dve razvojni košarkarski jedri – v Ljubljani in v Zagrebu. V Ljubljani bodo še naprej ohranili razvoj in delo v vseh skupinah in selekcijah, kot do sedaj, v Zagrebu pa bo še naprej sedež KK Cedevita Junior, ki bo z razvojem mladih igralcev in z domačo ekipo igralcev in trenerjev nadaljeval s tekmami v hrvaškem državnem prvenstvu.

Vse ostale organizacijske, pravne in kadrovske podrobnosti združenega kluba KK Cedevita Olimpija Ljubljana bodo znane v prihodnjih tednih, ko vas bomo o tem tudi podrobno obvestili.