Olimpija in Cedevita v lov na evroligaško licenco!

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Regionalna Liga ABA v tem hipu nima vodstva, saj direktor Krešimir Novosel in športni direktor Žarko Čabarkapa na zadnji skupščini nista dobila mandata. Kdo bo novi (stari?) direktor, bo jasno na naslednji skupščini.

Nova sezona se bliža, v Evroligi bo Ligo ABA zastopala Crvena zvezda, v taborih Partizana in Budućnosti se še vedno po tiho nadejajo posebnem vabilu Evrolige.

Razmere v Ligi ABA

Bolj ali manj pa je jasno, da se klubi bolj ali manj pripravljajo na naslednjo sezono, ko poteče pogodba Lige ABA in Evrolige. Kako naprej, se sprašujejo številni. Emil Tedeschi in Tomaž Berločnik sta na torkovi novinarski konferenci opozorila na razmere v regiji, ki niso idealne.

„Dokler smo ligo ABA vodili Slovenci, smo še uspeli uspešno eliminirati in balansirati z vsemi antagonizmi na relaciji med Zagrebom in Beogradom. Liga je bila vodena na visoki ravni, zaupanje ni bilo sporno. Danes je drugače: očitno so tektonski premiki. Kako se bo to končalo, ne ve nihče. Bojim pa se, da ne dobro. Če izgubimo regionalno ligo, bomo naredili še en korak nazaj in se še bolj oddaljili od evropskega vrha. Po vseh teh dogodkih v ligi ABA je jasno, da že klubi kalkulirajo, kako bo, če tekmovanje razpade. A to ne pomeni, da bo evroliga potem kar enemu klubu iz regije dala posebno vabilo. Prekleto bo treba delati, evroliga ne bo dala ničesar, predvsem pa išče evroliga bolj potentne trge,“ na to v današnjih Slovenskih novicah opozarja tudi Zmago Sagadin.

Komu mesto v Evroligi po sezoni 2019/2020

Berločnik in Tedeschi sta poslovneža, ki znata predvideti nekaj potez v naprej. Prav boj za Evroligo na dolge proge je bil eden ključnih razlogov, da bo prišlo do združitve košarkarskih sredin. Po nekaterih navedbah naj bi Ljubljana za Evroligo kandidirala že to jesen, kar pa se zdi številnim dokaj nerealno.