Olimpija in Cedevita bosta združila moči? Skupaj v EuroCup in Ligo ABA?!

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Le vprašanje časa je bilo, kdaj se bo izjemni poslovnež Emil Tedeschi naveličal slabih poizkusov Cedevite, da postane resen klub, ki bi glede na vloženo osvajal naslove in igral vidno vlogo v regiji, ob tem pa še imel spoštovanja vreden status v Zagrebu. Še več: še doma Cedevita ne zmaguje serijsko! Nekateri so napovedovali, da bo Tedeschi kar zaprl klub.

Olimpija bi se spet že n-tič rešila

Pa ga očitno ne bo! Moči naj bi združil s Petrolom Olimpijo, nov klub pa naj bi se imenoval oz. ekipa Cedevita Olimpija, ki naj bi nastopala v Ligi ABA (Olimpija bi se tako rešila izpada v ABA 2) in EuroCupu.

Še več: naš vir trdi – predsednik Petrola Olimpije Tomaž Berločnik in Emil Tedeschi, prvi mož Atlantic Groupe, sta bila danes skupaj na kosilu v Ljubljani!

Rimac trener združene ekipe?

In še igralsko/strokovna križanka:
trener nove slovensko-hrvaške ekipe bi bil Slaven Rimac, športni direktor pa Davor Užbinec, ekskluzivno poroča Sportklub.hr! Ob tem ni zanemarljivo dodati, da je dosedanji trener Petrola Olimpije Jure Zdovc začel odkrito snubiti Gašperja Vidmarja, da se vrne v Stožice!

Kaj pa Zdovc in Lisac?

Kje sta tu Roman Lisac in Jure Zdovc? Kdo ve. Jasno je le to, da ima Zdovc s klubom še dveletno pogodbo!

Leta 2005 s Hrvaške

Spomnimo – s hrvaške strani je pomoč v Olimpijo prišla že leta 2005. Takrat je tedanji manager Hrvoje Ciketić v Ljubljano pripeljal t.i. Modulgroup, ki je v navezi z eno od managerskih agencij nudil podporo in pomoč Olimpiji. Zgodba se ni izšla, za trenerja je bil tistikrat imenovan Pino Grdović. Po slovesu Modul Groupa je v klub prišel Zmago Sagadin!

Ob tem se odpira še nekaj vprašanj?

– kje bo ekipa igrala domače tekme?
– bosta kluba imela še vsak po svojo ekipo za DP Slovenije in DP Hrvaške?