Olimpija ga je pripeljala za nosilca, zdaj ga posoja v Španijo

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Košarkar Cedevite Olimpije Marko Simonović, ki se je ljubljanskemu klubu pridružil minulo poletje, bo do konca sezone kot posojeni igralec nosil dres Unicaje iz Malage.

V drugi del slovenskega državnega prvenstva in zadnja tri kola rednega dela Lige ABA bodo košarkarji Cedevite Olimpije krenili brez Marka Simonovića, ki kot posojeni igralec odhaja v špansko Ligo Endeso. Srbski košarkar bo v Španiji ostal do konca tekmovalne sezone 2019/20. Unicaja Malaga v tej sezoni nastopa v 7Days EuroCupu, kjer si je že zagotovila mesto v četrtfinalu, ter španski Ligi ACB, kjer po 21 odigranih kolih z 11 zmagami in 10 porazi zaseda osmo mesto na lestvici.

Simonović je dvakratni prvak Lige ABA s Crveno zvezdo mts, za katero je igral v dveh obdobjih – med letoma 2012 in 2014 ter 2015 in 2017. Vmes je nosil dres francoskega Pau-Ortheza, po vrhu Lige ABA pa je z Beograjčani posegel leta 2016 in 2017. V njegovi zadnji sezoni je bil izbran tudi v najboljšo peterko regionalnega tekmovanja, v povprečju pa je v 21,4 minutah dosegal 10,2 točki, 2,3 skoke in 1,0 podajo na obračun. Dvakrat je Simonović s Crveno zvezdo mts osvojil tudi naslov srbskega državnega prvenstva, trikrat srbski pokalni naslov, v svojem žepu pa ima 33-letnik tudi tri naslove črnogorskega državnega in pokalnega prvaka.

Svoj pečat je Simonović pustil tudi v srbski reprezentanci, s katero je leta 2014 na svetovnem prvenstvu v Španiji postal svetovni podprvak, leta 2016 na olimpijskih igrah v brazilskem Riu de Janeiru pa tudi olimpijski podprvak. Obakrat je bila od Srbov močnejša reprezentanca Združenih držav Amerike.

V tej sezoni je Marko Simonović zaigral na 19 tekmah v Ligi ABA in v 26,7 minutah, ki jih je v povprečju preživel na parketu, beležil 10,4 točke, 3,9 skoke in 0,6 podaje na tekmo. V Evropskem pokalu je Simonović na parket stopil na desetih obračunih, beležil pa 10,2 točki, 3,9 skokov in 1,1 podaje na tekmo v 22,2 minutah na obračun.