Olimpija Eurocup začenja brez Murića, a z Begićem

Rubrika: EvroligaEurocup

V sredo ob 18:30 bodo Ljubljančani na gostovanju pri Bešiktašu (prenos na Šport TV) otvorili letošnjo evropsko sezono. V turško prestolnico bodo odpotovali brez kapetna Dina Murića, ki ga muči vnetje kolena, pred njim pa je – po posvetu zdravnika – tri tedne prisilnega počitka. Bo pa v drugorazrednem evropskem tekmovanju trener lahko računal na usluge Mirze Begića, ki je bil upešno registriran in je z ekipo že na poti. Visokorasli center je sprva dejal, da najbrž v Eurocupu zavoljo morebitnega prestopa ne bo igral, a si je premislil.

foto: Drago Perko/kosarka.si
foto: Drago Perko/kosarka.si

Bešiktaš je sicer uvodno tekmo turškega državnega prvenstva minuli konec tedna izgubil ravno proti Darussafaki, kjer igra Gašper Vidmar. Vse skupaj kaže, da bodo za optimalno formo potrebovali še nekaj časa  “Niso še popolnoma uigrani, saj so imeli nekaj težav s poškodbami, nekateri igralci pa so se jim tudi pozno priključili. Vse to je naša prednost, a vseeno individualno so izjemno močni in izkušeni. Prvo tekmo je dobro igrati v gosteh, saj bomo napadali njihove slabosti in jih poskušali presenetiti. V Istanbul potujemo z željo po prvi zmagi v EuroCupu v letošnji sezoni,” je pred odhodom v Carigrad dejal trener Uniona Olimpije Aleš Pipan in razložil situacijo glede poškodovanega Murića: “Po tekmi v Beogradu je kapetan začutil bolečino v kolenu in je odšel na pregled k zdravniku. Zdravniška služba mu je svetovala tri tedne počitka zaradi vnetja in tako bo nekaj časa odsoten s parketa.”

Eden najboljši v zadnjem obdobju v stožiškem kolektivu je tudi novinec Blaž Mahkovic, ki pa na gostovanju v Beogradu pri Crveni zvezdi ni dobil večje priložnosti. Ravno Eurocup, tudi zaradi poškodbe Murića, bi lahko bil idealen poligon, brez rezultatskega imperativa, kjer bi lahko Mahkovic in nekateri ostali na parketu preživeli več časa in tako nabirali (pre)potrebne izkušnje. “Bešiktaš je izjemno nevarna ekipa, ki ima kvalitetne posameznike. Poskušali jih bomo zaustaviti v obrambi, da se ne razletijo po parketu. Igrati moramo našo igro, ki je zagotovo ključ do uspeha,” je dejal 24-letni Gorenjec.

Eurocup, skupina D, 1. kolo

Sreda, 15. oktober:
17:30, Himki – VEF Riga
18:30, Bešiktaš – Union Olimpija
19:00, Szolnok – Zenit St. Petersburg