Olimpija do verjetno ključne zmage za polfinale Lige ABA!

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Moštvo Cedevite Olimpije je na srečanju 25. kola Lige ABA na gostovanju pri Mornarju iz Bara doseglo pomembno zmago v borbi za uvrstitev v končnico tekmovanja. Ljubljančani so si skalp črnogorske zasedbe priborili s končnim izidom 81:71.

LIGA ABA, 25. krog, 11.4.
Mornar Bar – CEDEVITA OLIMPIJA 71:81(20:23, 20:21, 18:20, 13:17)
Cedevita Olimpija: 
Radović, Perry 21 (7 skokov, 5 podaj), Hopkins 7, Duščak, Murić 2, Rupnik 5, Brown 17 (5 skokov), Blažič 8 (7 skokov), Hodžić (5 skokov), Jones 19, Marinković 2, Dimec.

Ljubljansko moštvo se je zasedbi Mornarja oddolžilo za decembrski poraz na parketu Arene Stožice. Na obračunu 25. kola regionalnega prvenstva je četa Jurice Golemca z rezultatom 81:71 zabeležila svojo 17. zmago v Ligi ABA nad neposrednimi tekmeci za uvrstitev v polfinale tekmovanja.

Srčna predstava z obilico poguma v odločilnih trenutkih je zasedbi iz Zmajevega gnezda prinesla veliko zmago na zahtevnem gostovanju na črnogorski obali. Odločen začetek srečanja je Golemčevi četi prinesel zgodnje vodstvo. V nadaljevanju se Zmaji rezultatsko niso uspeli oddaljiti na varno razdaljo, a so po krajši prevladi domačinov v drugi četrtini prvo polovico srečanja sklenili s serijo 9:2 in na odmor odšli v vodstvu (44:40).

V preostanku obračuna Ljubljančani domačinom niso dopustili, da bi vajeti igre prevzeli v svoje roke. V obrambni polovici so uspeli omejiti uspešnost najmočnejših napadalnih orožji Mornarja, v napadu pa so s pragmatično in enotno igro ter učinkovitim metom za tri točke svojo prednost do konca obračuna povišali na deset točk ter se ob zadnjem zvoku sirene v Športni dvorani Topolica veselili zaslužene zmage.

Največ točk med Zmaji je dosegel Kendrick Perry, ki jih je zabeležil 21, ob tem pa ulovil še sedem skokov in podelil pet podaj. Jarrod Jones je zbral 19 točk (4/6 za tri). Sledil mu je Rion Brown, ki je tekmo končal s 17 točkami in petimi skoki. Kapetan Jaka Blažič jih je vknjižil osem ob sedmih skokih, točko manj pa je vpisal Mikael Hopkins.

Zeleno oranžna zasedba se bo iz obale Jadranskega morja preselila v Beograd, kjer jo v sredo ob 18:00 čaka dolgo pričakovan obračun 11. kola Lige ABA s Crveno zvezdo mts v Dvorani Aleksandra Nikolića z neposrednim televizijskim prenosom na Areni Sport 1.