Olimpija do nove zmage, vrnil se je Begić

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Petrol Olimpija je na mednarodnem turnirju v Bruslju na drugi tekmi zabeležila zmago. Zmaji so po odlični zadnji četrtini ugnali Oostende s 77:72, za Ljubljančane pa je to druga zmaga v pripravljalnem obdobju.

Dvoboj dveh moštev, ki se bosta v prihajajoči sezoni dvakrat pomerili tudi v skupinskem delu Košarkarske Lige prvakov – 30. oktobra v Oostendu in 16. januarja v Ljubljani – je pomenil tudi obračun ekip, ki sta uvodni dan turnirja izgubili tekmi s skupno razliko le dveh točk. Belgijci so v petek proti Telekom Bonnu klonili z 90:91, Zmaji pa proti Basic-Fitu z 80:81.

Obračun je bil odločen v zadnjih štirih minutah, v katere sta ekipi krenili poravnani na 66:66. Moštvi sta se nekaj časa izmenjevali v vodstvu, Zmaji pa so dve minuti pred koncem prešli v vodstvo z 72:70, ga do konca tekme še povišali in se na koncu veselili zmage s 77:72.

Jan Špan se je izkazal z dvojnim dvojčkom (16 točk, 10 podaj), dvomestno število točk pa so v statistiko vpisali še Mirza Begić (11 točk, sedem skokov), Roko Badžim in Issuf Sanon (oba po deset točk).

V nedeljo se bo ekipa vrnila v Ljubljano, nato pa jo v torek čaka obračun z Bešiktašom na tekmi, ki bo zaprta za javnost. Tudi s turško ekipo se bodo Ljubljančani dvakrat srečali v skupinskem delu Košarkarske Lige prvakov. V soboto v Trstu sledi še dvoboj z domačini Alma Pallacanestro Trieste.

Zoran Martić, glavni trener Petrol Olimpije:
»Z zmago smo zaključili mednarodni turnir, ki je bil za nas zelo pomemben z vidika priprav na novo sezono. V soboto smo se uspešno pomerili z večkratnimi zaporednimi belgijskimi državnimi prvaki, v petek pa tesno klonili proti ekipi, ki je v sezoni 2016/17 zaigrala v finalu državnega prvenstva. Vsi igralci so dobili priložnost za igro, izkoristili so tudi odsotnost nekaterih košarkarjev zaradi reprezentančnih obveznosti. Turnir smo odlično izkoristili, videli, na čem moramo delati v prihodnje, zdaj pa je na nas, da v Ljubljani dobro treniramo in se pripravimo na naslednje preizkušnje.«

Pripravljalna tekma, 8.9.
Oostende – PETROL OLIMPIJA 72:77 (17:14, 21:21, 18:17, 16:25)
Petrol Olimpija: Jones 9 (7 skokov), Tratnik 4, Felton 8, Špan 16 (10 podaj, 6 skokov), Bubnić 2 (4 skoki), Lazić 7, Šamanić, Begić 11 (7 skokov), Badžim 10 (4 skoki), Sanon 10, Rebec, Radulović.