Olimpija cel teden iskala tekmeca

Rubrika: ABA Liga

V nedeljo ob 17.00 se bodo košarkarji Cedevite Olimpije v Zadru na zaostali tekmi devetega kola Lige ABA udarili z domačim moštvom Zadra.

Navkljub dejstvu, da je sprva kazalo, da košarkarji Cedevite Olimpije v drugem januarskem koncu tedna ne bodo stopili na parket, pa je moštvo Zmajev v sobotnih zgodnjih jutranjih urah odpotovalo v severno Dalmacijo, natančneje v Zadar, kjer se bo v nedeljo ob 17.00 na zaostali tekmi devetega kola regionalne Lige ABA pomerilo z Zadrom.

Domačini nedeljskega dvoboja imajo po devetih odigranih tekmah v Ligi ABA v tej sezoni, na svojem računu dve zmagi. Veliko bolje gre Zadru v hrvaškem državnem prvenstvu, na 14 tekmah je zabeležil kar 12 zmag. Na parket so Zadarčani nazadnje stopili v torek in v domači dvorani premagali Osijek, s 73:70. V Ligi ABA so se prejšnjo soboto v Beogradu pomerili s Crveno zvezdo mts in izgubili s 66:81. Najbolj učinkovit košarkar Zadra v regionalnem tekmovanju je Dominik Mavra, ki v povprečju dosega 13,7 točke, 5,1 asistence in 2,3 skoke na tekmo.

Cedevita Olimpija v obračun z Zadrom vstopa po tem, ko so Zmaji novoletni teden preživeli v Beogradu in doživeli poraz proti FMP-ju (88:91), ter za začetek novega koledarskega leta 2021 premagali Mego Soccerbet (93:88). V torek se bi morala četa glavnega trenerja Jurice Golemca v Hali Tivoli pomeriti z Budućnostjo VOLI, a je bila tekma zaradi okužb s COVID-19 pri moštvu iz Podgorice, prestavljena. V Zadru bo Cedevita Olimpija zaigrala brez Luke Rupnika, ki ob prvotni prestavitvi obračuna z Dalmatinci še ni bil del ljubljanskega kluba.

IZJAVI PRED TEKMO:

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Po sedmih dneh negotovosti je pred nami nedeljska tekma z Zadrom. Večkrat smo v zadnjem tednu iskali tekmeca in nismo vedeli, s kom se bomo pomerili, a zdaj potujemo v Zadar. Zadar je ekipa, ki je odlično vodena, skozi celotno sezono pa klub menja igralce, da najde najboljšo kemijo in zdaj jo je našel. Zadarčani igrajo zelo dobro, nenazadnje so v Beogradu premagali FMP in odigrali solidno tekmo proti Crveni zvezdi mts. Ne pričakujemo lahkega dela. Zavedati se moramo, da bomo morali dati vse od sebe, in tudi na igrišču dokazati, da imamo kvaliteto.«

Žiga Dimec, igralec KK Cedevita Olimpija:
»Pred nami je težka tekma z Zadrom, gostovanja v severni Dalmaciji pa so vedno izredno zahtevna. Pokazati moramo dobro igro v obrambi in dati vse od sebe, da se v Ljubljano vrnemo z zmago.«

LIGA ABA, 9. KOLO
Dvorana Krešimir Ćosić (Zadar, Hrvaška), nedelja, 10. januar, ob 17.00:
ZADAR – CEDEVITA OLIMPIJA (TV prenos na Arena Sport 1)