Olimpija brez Reynoldsa? “Odloča klub!”

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Na tekmi lige prvakov med Bešiktašem in Petrolom Olimpijo je v 12. minuti trener Saša Nikitović na klop posadil Američana Scottiea Reynoldsa. Vmes sta si igralec in novi trener zmajev izmenjala nekaj ostrih besed. Trener je ščitil sebe in ekipo. Če bi popustil, bi padel na prvem testu, igralci pa bi ga v nadaljevanju “pojedli”. Reynolds je na klopi obsedel. Vprašanje pa, ali bo v Olimpiji sploh še igral!

Zmaji nocoj ob 19. uri v Stožicah gostijo FMP Matica Rebca!

“To je odvisno tudi od kluba, kako bo rešil ta položaj,” je včeraj po novinarski konferenci za Planet TV povedal trener Nikitović. Že prej pa je na novinarski konferenci na naše vprašanje povedal, zakaj  je tako reagiral v Istanbulu.

„Pred tekmo smo dorekli določena pravila, ki se jih ni držal. Ni bil dovolj zbran, zato v nadaljevanju tekme sploh nisem računal nanj,“ je Nikitović poslal vsem košarkarjem svojeglavcem jasen signal.

Kdo je Scottie Reynolds?

Reynolds je prišel v Ljubljano v prvih dneh oktobra, da pomaga in poveže vrste Olimpije.

Američan se je kot izredno perspektiven izkazal že v srednji šoli, na kolidžu, obiskoval je Villanovo, pa je v svojem prvem letu proti Connecticutu dosegel celo 40 točk. Že takrat je pokazal zmožnost, da vodi ekipo, v svoji zadnji sezoni, ki jo je preživel na Villanovi, pa je v povprečju dosegal 18,5 točke na tekmo, ob tem pa za tri točke metal kar 40-odstotno.

Po tem, ko je poletje po zaključku študija preživel v Poletni Ligi NBA, se je preselil v Evropo, v najmočnejšo ligo na svetu pa se je skušal vrniti po igranju v razvojni Ligi NBA (takratna NBDA). Leta 2011 je tako podpisal pogodbo z Utah Jazz, a zanje ni zaigral.

V Evropi je med drugim nosil dres Antalyje, Nymburka, Bešiktaša, Brindisija ter Cibone, v sezoni 2017/18 pa je igral za Zenit iz Saint Petersburga. V sezoni 2016/17, ki jo je preživel v Zagrebu, je v povprečju beležil 6,94 podaje na tekmo, in bil tako drugi najboljši asistent regionalnega tekmovanja.

V ligi ABA je zbral štiri nastope, z njim so zmaji premagali le Zadar. Beležil je po 12.8 točke in 5.5. podaje.

Če se Reynolds poslovi, bodo morali zmaji na tem področju seči po menjavi.