Olimpija brez možnosti proti Zvezdi

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Petrol Olimpija je bila v Beogradu praktično brez pravih možnosti za zmago proti vodilnemu moštvu Lige ABA, Crveni zvezdi mts. Beograjčani so v Športni dvorani Aleksandra Nikolića vodili od začetka do konca in Zmajem prizadejali še 13. poraz v tej sezoni. Najboljši strelec v vrstah ljubljanskega moštva, ki je zaigralo brez Domna Lorbka, ki se je poškodoval na petkovem večernem treningu, je bil Miha Lapornik s 14 točkami. Svojo prvo priložnost za igro v dresu Zmajev je dobil novinec Nenad Miljenović, ki je na parketu preživel 16 minut in štirim točkam dodal dve podaji in en skok.

Crvena zvezda se je do vodstva dokopala že na samem začetku tekme, do konca dvoboja pa ga ni več izpustila iz rok. Že v drugi četrtini je vodstvo domačih košarkarjev naraslo nad 20 točk (44:23), v nadaljevanju tekme pa so dvakratni prvaki regionalnega tekmovanja le še vzdrževali visoko prednost in se na koncu veselil zmage z 89:61.

Četa Saše Nikitovića se bo v nedeljo vrnila v Ljubljano, že v ponedeljek ob 18.30 pa Zmaje v Stožicah čaka obračun državnega prvenstva z Zlatorogom iz Laškega.

Saša Nikitović, glavni trener Petrol Olimpije:
»Crvena zvezda mts je bila boljši tekmec. Po nekaj zaporednih porazih so pokazali svoj pravi obraz in dokazali, zakaj so vodilno moštvo Lige ABA. Mi smo v prvem polčasu zaigrali s preveč spoštovanja do naših tekmecev in brez prave energije. Po glavnem odmoru je bilo težko nadoknaditi 20 točk zaostanka. Potovanja in dvoboji v treh različnih tekmovanjih terjajo svoj davek. Za nami je peklenski mesec, upamo pa, da bomo s treningi dvignili raven svoje igre in se dokopali do desetega mesta na lestvici, ki prinaša obstanek v Ligi ABA.«

Liga ABA, 18. krog, 2.2.
CRVENA ZVEZDA MTS – Petrol Olimpija 89:61 (24:19, 25:10, 17:18, 23:14)
Petrol Olimpija:
 Jones 2 (6 skokov), Tratnik, Špan 13, Lazić 7, Šamanić 4 (5 skokov), Miljenović 4, Simonović 6 (7 skokov), Lapornik 14, Begić 6, Badžim 3, Sanon, Rebec 2.