“Olimpija brez Lige ABA? To ni tragedija!”

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

V novi sezoni Olimpije ne bo v Ligi ABA, v Ligi ABA 2 pa, če bodo sami tako želeli. V minulem tednu si je mesto v eliti priigrala Krka, ki je v neposrednem obračunu izločila zmaje.

„Olimpija ne bo igrala v Ligi. To ni tragedija, če gredo v Ligo ABA 2. Naj se poem postavijo in vrnejo. Krka pa je edini klub, ki daje priložnost mladim. Zato sem vesel, da so ostali v Ligi ABA,“ se je na razplet rednega dela regije odzval selektor članov Rado Trifunović.

Podpora Zdovcu

„Jure Zdovc je že tretji trener v sezoni Olimpiji. Dajmo jim mir, naj delajo na dolgi rok. Po štirih letih naj se vidi rezultat. Izpad iz Lige ABA ni tragedija. Čez tri, štiri leta je Olimpija lahko v najboljši ligi, kar obstaja,“ je optimistično dodal nekaj vetra v jadra zmajev Trifunović.

Kje je strategija?

„V dveh letih so lahko že v Evroligi. Morali pa se bodo usesti in odločiti za pravo strategijo, ne pa skakanje od trenerja do trenerja. Zdaj bi se morali jasno opredeliti. Predvsem pa vztrajati z Juretom, v katerega je treba verjeti,“ pa je na to temo pritegnil generalni sekretar KZS-ja Rašo Nesterović. Pravi, da niso kriv za finančno luknjo in dolgove ti, ki so zdaj tu, ampak preteklost, ko se je pridelal ta minus.

Jasno stališče Lige ABA

Da bi Olimpija imela kako bližnjico do Lige ABA1, so le pravljice za male otroke. Nekateri so celo namigovali, da bi zmaji letos izpustili igranje v 2. Ligi ABA in se v sezoni 2019/2020 priigrali vnovično mesto v elitni regionalni ligi. „Ker so izpadli, se morajo vrniti prek regije. Če drugo leto res ne bodo igrali Lige ABA 2, si bodo morali najprej prek domače lige priigrati mesto v Ligi ABA 2, potem pa v naslednji sezoni poizkusiti priti v Ligo ABA. Drugače ne gre,“ je za Slovenske novice danes povedal direktor Lige ABA Krešimir Novosel.