Olimpija boljša od Pixijeve Budućnosti

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Cedevite Olimpije so na finalni tekmi mednarodnega turnirja, ki je v Sarajevu potekal v spomin na preminulo legendo evropske košarke Mirzo Delibašića, zabeležili zanesljivo zmago nad Budućnostjo VOLI (79:70).

Cedevita Olimpija je na obračunu s finalisti Lige ABA iz minule sezone, košarkarji Budućnosti VOLI, na mednarodnem turnirju v Sarajevu, ki je potekal v spomin na preminulo legendo evropske košarke Mirzo Delibašića, slavila zanesljivo zmago z 79:70 in se tako v Ljubljano vrača z odlično popotnico pred sredinim dvobojem z ratiopharm Ulmom.

Izbranci glavnega trenerja Slavena Rimca so tekmo začeli izjemno in si že v prvi četrtini priigrali 20 točk naskoka (33:13). V nadaljevanju je prednost nekoliko skopnela, a v tretji četrtini so Zmaji znova stopili na plin in svoje vodstvo dvignili na visokih 26 točk (65:39). Do konca tekme so košarkarji Cedevite Olimpije tekmece iz Podgorice vseskozi držali na varni razdalji, Sarajevo pa Ljubljančani tako zapuščajo kot zmagovalci memoriala Mirze Delibašića.

Pri ljubljanski ekipi je bil z 20 točkami najboljši strelec Codi Miller-McIntyre. Andrija Stipanović je v statistiko vpisal 15 točk in pet skokov, enako število skokov je zbral tudi Jaka Blažič, ki je vknjižil 14 točk, Mikael Hopkins pa je ob 12 točkah pobral šest skokov. Blažič je bil na koncu izbran tudi za najkoristnejšega igralca turnirja.

V nedeljo se bo moštvo vrnilo v Ljubljano in se v ponedeljek preselilo v Halo Tivoli. V Hramu slovenske košarke Cedevito Olimpijo v sredo ob 18.30 čaka pripravljalna tekma z nemško ekipo ratiopharm Ulm, obračun z Nemci pa bo odprt za javnost. Vstopnico za ogled tekme si lahko vsi navijači zagotovijo v spletni trgovini, na vseh bencinskih servisih Petrol in na vseh prodajnih mestih Moje karte.

Slaven Rimac, glavni trener KK Cedevita Olimpija Ljubljana:
»Z veliko stvarmi, ki smo jih videli na tem turnirju smo lahko zadovoljni, a obstajajo tudi zadeve, zaradi katerih ne smemo biti preveč veseli. Ne bi rekel, da so igralci preveč sproščeni, prej bi lahko rekel, da so delovali nervozno. Veliko bolj bi lahko delovali kot moštvo, sploh če imamo v mislih končni rezultat tega finalnega obračuna. Na trenutke smo tako tudi delovali, a na koncu je presodila nervoznost, ki jo še vedno lahko pripišemo dejstvu, da je ekipa nova, in da se igralci še ne poznajo dovolj med seboj. Verjamem, da je igralcem včasih malce težje tolerirati napake soigralcev, če z njimi nisi preživel dlje časa. Veliko moramo še postoriti, tega se zavedamo, in to delamo cel čas tega pripravljalnega obdobja.«

Andrija  Stipanović, igralec KK Cedevita Olimpija Ljubljana:
»Na sobotni tekmi z Budućnostjo VOLI smo zagotovo prikazali boljšo predstavo, kot na petkovi z Gaziantepom. Dokazali smo, da lahko igramo lepo košarko. Imeli smo kar nekaj vzponov in padcev, a to je normalno za to obdobje v pripravah na novo sezono. V veliko čast nam je bilo sodelovati na takšnem turnirju.«

Sarajevo (Bosna in Hercegovina), sobota, 7. september:
CEDEVITA OLIMPIJA –Budućnost Voli 79:70 (33:16, 10:14, 27:19, 9:21)
Cedevita Olimpija: Krušlin 3, Boatright 5, Krampelj, Hopkins 12 (6 skokov),Vujačić, Murić 5, Mulalić, Miller-McIntyre 20, Blažič 14 (5 skokov), Stipanović 15 (5 skokov), Zagorac 5, Rikić.