Olimpija ali Šenčur – to je zdaj vprašanje

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Petrola Olimpije in Gorenjske gradbene družbe Šenčur je odločilna tekma četrtfinalne serije. Ljubljančani so prvi obračun v Stožicah dobili z rezultatom 79:77, Gorenjci pa so v Šenčurju zmagali z 73:70 in četrtfinalni izid poravnali na 1:1. Zmagovalec torkovega obračuna, ki se bo v Stožicah začel ob 18.30 uri, se bo v polfinalu Lige Nova KBM pomeril s Helios Sunsi. Odločilno tekmo bo moč spremljati v neposrednem prenosu na Šport TV.

Liga Nova KBM, četrtfinale, 3. tekma, 7.5.
Petrol Olimpija – Gorenjska GGD Šenčur (18.30) (prenos na Šport TV)

Četrtfinalna serija tako v Ljubljani kot v Šenčurju ni minila brez napetih končnic. Potem ko je Šenčurjanom v Stožicah zmanjkalo časa za preobrat, so na drugi tekmi z nepopustljivo borbenostjo, od 12. minute srečanja dalje, vodili in izenačili četrtfinalno serijo.

Na drugi strani so Ljubljančani v Šenčurju zaostajali že za 18 točk, nato pa se v zadnji četrtini vrnili v igro. Podobno njihovim nasprotnikom na prvi tekm, jim je na koncu zmanjkalo moči za preobrat. Prav tako so nastopili brez najboljšega igralca s prvega obračuna, Luke Šamanića, ki bi v primeru nastopa na tretji tekmi močno pripomogel k morebitnemu uspehu.

Igro Gorenjske gradbene družbe Šenčur letos odlično vodijo izkušeni Smiljan Pavić, Ramo Rizvić in Dino Murić, njihova branilska mesta pa so dobro popolnili z močnimi obrambnimi igralci ter strelci z razdalje.

Košarkarji obeh ekip se med seboj dobro poznajo in velikih skrivnosti med njimi ni. Zagotovo se v Stožicah obeta čvrst ter izenačen dvoboj, ki ga bo moč spremljati v neposrednem prenosu na Šport TV.

Izjava trenerja pred tekmo
Jure Zdovc, trener Petrol Olimpije:
“Pred nami je tretja četrtfinalna tekma, načrt B pa preprosto ne obstaja, saj moramo torkov obračun s Šenčurjem dobiti, če želimo zaigrati v polfinalu državnega prvenstva. Kar smo si skuhali, moramo pojesti. Pokazati moramo karakter in upam, da so igralci videli, da je vrag odnesel šalo. Naši tekmeci so izjemno motivirani, kar me najbolj skrbi, saj na trenutke deluje, da si Šenčurjani bolj želijo uvrstitve v polfinale, kot mi. Igralci Šenčurja znajo igrati takšne odločilne tekme, saj imajo veliko izkušenj. Na prvih dveh četrtfinalnih tekmah so že večkrat izkoristili svoje izkušnje, hkrati pa gre za ekipo, ki nam ne leži, saj igrajo čvrsto, na trenutke tudi umazano košarko. V torek nas čaka vse prej, kot lahka tekma.”

Konstantin Subotič, trener Gorenjske gradbene družbe Šenčur:
“Na prvi četrtfinalni tekmi proti aktualnim prvakom smo prednost lovili mi, na drugi pa oni. Oba obračuna sta se odločala v sami končnici in v obeh primerih je odločala, kot radi rečemo, ena žoga. Na tretji in hkrati odločilni tekmi nas čaka povsem nova zgodba. Akterji smo sicer enaki, a v tej tekmi bo nekdo napredoval v polfinale državnega prvenstva. Pričakujem Petrol Olimpijo v najbolj nevarni izvedbi, zato bomo mi morali pokazati največ kar je možno. Morali bomo odigrati najboljšo tekmo sezone. Z močno podporo s tribun nam bo lažje. Naši navijači so izjemni.”