Olimpija 2021. začenja v Beogradu

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Cedevita Olimpija počasi zaključuje svoje novoletno bivanje v srbski prestolnici. V soboto ob 19.00 Zmaje v Hali sportova Ranka Žeravice čaka obračun 13. kola Lige ABA z Mego Soccerbet.

Liga ABA, 13. krog, 2.1.
Mega – Cedevita Olimpija (19.00)

Na uvodnem obračunu novega koledarskega leta 2021 se bodo košarkarji Cedevite Olimpije v beograjski Hali sportova Ranka Žeravice udarili z Mego Soccerbet. Mlada in nadarjena ekipa Mege je trenutno eno izmed najbolj pozitivnih presenečenj Lige ABA, z devetimi zmagami in tremi porazi pa na lestvici regionalnega tekmovanja zaostaja le za Mornarjem iz Bara.

Po tem, ko so Beograjčani sezono začeli s tremi zmagami na uvodnih petih tekmah, pa košarkarji Mege v zadnjem obdobju igrajo odlično. Na zadnjih sedmih tekmah so doživeli le en poraz, v obračun s Cedevito Olimpijo pa vstopajo na krilih dveh zaporednih zmag, proti Budućnosti VOLI in FMP-ju. Najbolj učinkovita košarkarja Mege v sezoni 2020/21 sta Filip Petrušev in Marko Simonović. Prvi v povprečju dosega 23,3 točke, 8,2 skoka in 1,0 asistenco na obračun, Simonović, ki se pri Megi razvija kot posojeni košarkar Cedevite Olimpije, pa v povprečju beleži 14,9 točke ter 8,9 skoka na obračun.

Skupaj s kapetanom Zmajev, Jako Blažičem, Petrušev in Simonović krojita vrh lestvice najbolj učinkovitih košarkarjev Lige ABA. Ljubljančani so po petih zaporednih zmagah, v zadnjem tednu doživeli dva poraza, zadnjega v sredo proti FMP-ju (88:91). Priložnost za vrnitev na zmagovalne tirnice se tako ponuja v soboto, a četo glavnega trenerja Jurice Golemca čaka težko delo proti motivirani Megi Soccerbet.

IZJAVI PRED TEKMO:

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Morda je ta trenutek nekoliko neprimeren za nas in za dejstvo, da se bomo pomerili z mlado in energično ekipo Mege, ki v tej sezoni igra odlično. Moštvo je zelo dobro vodeno in selekcionirano, v svojih vrstah pa ima tudi dva igralca, ki ju bomo v prihodnosti lahko spremljali v Ligi NBA. Obenem ima celotna ekipa veliko dobrih, kot bi rekel sam, ‘košarkarskih možganov’. Če bomo želeli priti do pozitivnega rezultata, bomo morali na igrišču resnično garati, in odigrati eno od najboljših tekem te sezone.«