Okornova zgodba o uspehu dobila novo poglavje

v rubriki
Liga prvakov
s kategorijo
Novice
.

Madžari tako, pa Madžari drugače. S slovenske strani predvsem posmeh in podcenjevanje po dolgem in počez… Ko govorimo o košarki. Pa je že lep čas vsem tistim, ki malce bolj podrobno spremljamo, jasno, da so Madžari pred nami, na določenih segmentih tudi košarkarsko. Vse se začne in konča pri denarju, tega imajo pri vzhodnih sosedih dovolj. Da vlagajo, financirajo, kupujejo. Da, športu prijazna zakonodaja, ki jo je uvedel njihov predsednik vlade Orban. Zadeva deluje, šport je čislan. Dvorane na Madžarskem so polne, o ligi se govori, piše… Morda še malce šepa selekcija in mladinski pogoni. A ob takem zanosu je le vprašanje časa, kdaj se tudi to dvigne in ne daj bože kar švigne mimo nas… Čislani in jako spoštovani pa so tudi slovenski trenerji. Veliko jih je tam bilo, uhodili so gaz, nove standarde in dimenzije pa postavlja nekonvencionalni Ljubljančan Gašper Okorn.

 

View this post on Instagram

 

Okorn a fiatalokról, és a felkészülésről is beszélt! ⚫

A post shared by Falco KC (@falco_kc) on

Januarja 2018 iz Stožic

Večkrat je znal reči, da je vsako slabo za nekaj dobro. Predvsem mu je, Okornu (rojen je 9.4. 1973, točno pet let prej kot pevka Vesna Pisarović) namreč, to rojilo po glavi v prvih dneh januarja 2018, ko so ga razrešili s krmila takrat še Petrola Olimpije. Vzel si je prosto, napolnil akumulatorje, živel dobro od plače, ki jo je imel v Olimpiji in čakal priložnost. Junija 2018 smo zapisali – Ljubljančan Gašper Okorn ima novo delovno mesto. Vsaj sezono, pogodba pa naj bi bila podpisana za dve leti (1+1), bo sedel na klopi madžarske ekipe Falco. Ekipa iz Szombathelyja je v minulem državnem prvenstvu zasedla 2. mesto, v finalu jo je s 3:1 porazil Szolnoki. Okorn se je strgal z verige in naredil posel. Ob zglednem proračunu, novi, praktično razprodani dvorani,je naredil boom in postal Bog Szombathelyja. Po 11 letih čakanja je na ta konec Madžarske vrnil državni naslov, letos je bil na tem, da vajo ponovi. Koronavirus je prekinil vse.

Zdaj pa že direktno mesto v ligi prvakov

Da Okorn in ekipa delajo dobro, da delajo pomembne korake kot klub, organizacija, je postalo jasno danes okoli 11. ure dopoldan. Fiba je obelodanila direktne udeležence lige prvakov za novo sezono. Med njimi je tudi Okornov Falco. To je veliko priznanje za Madžarsko, tamkajšnjo košarko, predvsem pa za slovensko stroko in Okorna osebno. Na mala vrata je šel iz Stožic. Korak nazaj, da bi naredil enega ali dva naprej in se dal vnovič zapisati na evropski košarkarski zemljevid. Bodimo iskreni, stik z Evropo držimo, ko se primerjamo z njo in z njo tekmujemo. Okorn bo imel v prihodnjih mesecih priložnost, da ga Evropa spozna še bolj.