Oglasil se je selektor Radovan Trifunović

v rubriki
Reprezentanca
s kategorijo
Novice
.

Po šestem zaporednem porazu v kvalifikacijah za SP 2019 sta svoje misli strnila selektor Radovan Trifunović in košarkar Gregor Hrovat.

Radovan Trifunović, selektor slovenske moške članske reprezentance:
“Ukrajinci so startali čvrsto in zelo motivirano, mi na drugi strani pa medlo in brez pravega odgovora. Verjamem, da so fantje imeli željo, vendar tega na igrišču niso pokazali. Ko je Ukrajina dobila zalet, pa je bilo že prepozno. Enostavno je nismo znali ustaviti in razlika je samo naraščala. Čeprav smo mladi, bomo morali v prihodnje pokazati več volje, moči in karakterja. Upam, da je bila to dobra šola za vse nas in da bomo na naslednji tekmi v nedeljo pokazali veliko več. Igralce bo treba najprej spraviti iz tega šoka, kajti jasno je, da so močno razočarani. Ponosno so prišli v reprezentanco, nato pa doživeli visok poraz. V teh treh dneh se moramo dvigniti in pokazati, da znamo igrati košarko.”

Gregor Hrovat, slovenski reprezentant:
“Tekmo so odprli preveč mehko, nismo se držali dogovorov, bili smo brez prave energije in borbenosti, zato je Ukrajina na koncu zasluženo visoko zmagala. V drugem polčasu nas je nadigrala v vseh pogledih, zadevala je tako z razdalje kot izpod koša, mi pa nismo imeli prav nobenega odgovora.”