Odštevajo dneve do tekme, februarja v Sloveniji

Rubrika: Ženska košarka

 Slovenska ženska reprezentanca se je na Kreti že dodobra privadila na bivanje v mehurčku in na posebne pogoje, ki jih narekuje epidemija novega koronavirusa. Slovenke sicer le še dva dneva ločita od nove tekme v boju za evropsko prvenstvo leta 2021. Medtem ko se reprezentantke na Kreti pripravljajo za dvoboja z Islandijo in Grčijo, pa je FIBA sporočila, da bo februarski mehurček skupine A za ženski EuroBasket gostila Slovenija.

Slovenska ženska reprezentanca se v Heraklionu vneto pripravlja na novi dve preizkušnji v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Prvi slovenski nasprotnik bo v četrtek Islandija, v soboto pa Slovenke čaka še obračun z Grkinjami. Da je vzdušje v ekipi kljub posebnim in zaostrenim pogojem odlično, sta na današnjem spletnem druženju z novinarji potrdili tudi Teja Oblak in Eva Lisec, ki že nestrpno pričakujeta prvo tekmo v drugem ciklu kvalifikacij za ženski EuroBasket, ki ga bosta prihodnje leto gostili Španija in Francija.

“Odlično se je po enem letu znova vrniti v reprezentanco, še posebej zaradi trenutne situacije. Krasi nas izjemen ekipni duh, vzdušje je super in res že komaj čakamo tekmi. Na prvem treningu se je sicer še videlo, da že dolgo časa nismo igrale skupaj, a za začetek je v redu, verjamem pa da bo iz treninga v trening to izgledalo še boljše. Vemo, na kakšen način moramo igrati, da bomo prišle do novih dveh zmag,” je prepričana Oblakova, ki je skupaj s soigralkami in celotnim strokovnim vodstvom danes po kosilu opravila tudi novo testiranje na koronavirus.

Še posebej nestrpno je vrnitev v slovensko izbrano vrsto čakala Eva Lisec, ki je bila zaradi poškodbe primorana izpustiti lanski novembrski kvalifikacijski cikel, nazadnje pa je v slovenskem dresu igrala na lanskem evropskem prvenstvu. “Ko sem novembra gledala punce, kako igrajo, jih je bilo res z užitkom gledati, a sem zdaj še toliko bolj vesela, ker smo spet skupaj na igrišču. Vsi vemo, da je trenutna situacija nekoliko specifična, a ni izgovorov, za vse veljajo enaki pogoji. Prišli smo zmagati dve tekmi. Čas je, da stopimo iz okvirjev, moramo se zavedati kdo smo in kaj so naše kvalitete. Razen dveh zmag bo vse ostalo veliko razočaranje,” je dejala članica francoskega kluba Roche Vendee Basket.

Slovenke bodo sicer v grškem mehurčku opravile še en test na novi koronavirus, in sicer dan pred sobotno tekmo z Grčijo.

PODSTRAN ŽENSKE ČLANSKE REPREZENTANCE V KVALIFIKACIJAH ZA EP 2021

KVALIFIKACIJE ZA EP ŽENSKE 2021, SKUPINA A
2. KVALIFIKACIJSKI CIKEL – GRČIJA (KRETA, HERAKLION)

3. kolo – četrtek, 12. november 2020, ob 16. uri po slovenskem času
ISLANDIJA : SLOVENIJA (prenos na Kanalu A)
4. kolo – sobota, 14. november 2020, ob 19. uri po slovenskem času
GRČIJA : SLOVENIJA (prenos na Kanalu A)

Februarski mehurček v Sloveniji

Tretji kvalifikacijski cikel za ženski EuroBasket pa bo gostila Slovenija, je danes sporočila FIBA. Ljubljanski mehurček bo na sporedu med 31. januarjem in 7. februarjem prihodnje leto. Izbranke selektorja Damirja Grgiča za konec kvalifikacij 4. februarja čaka tekma z Bolgarijo, 6. februarja pa še povratni dvoboj z Islandijo.