Odpisali Tomića in mislili na Krko

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Rogaške so doživeli 12. poraz v letošnji Ligi ABA 2, z 81:70 jih je na domačem parketu porazil sarajevski Spars. V dresu Rogaške je Miha Vašl dosegel 14 točk, pri gostih je bil prvo ime Draško Albijanić (22 točk, 11 skokov).

Liga ABA 2, 19. krog, 6.2.
Rogaška – SPARS 70:81 (24:25, 13:17, 16:19, 17:20)
Rogaška: Kosić 3, Davis 11 (7 podaj), Mijović 6, Šantelj 4 (5 skokov), Bilić 9 (8 skokov), Pajić 10, Sarajlija 4, Knežević 9, Vašl 14.

Drugouvrščeni Sarajevčani so v Rogaški Slatini z 81:70 prišli do 14. zmage v sezoni.

Sparsi, ki so na dobri poti k uvrstitvi v play off, so izkoristili slabšo dnevno formo Rogaške, ob tem pa so potrdili svojo kvaliteto in dokazali, da uvrstitev na ligaški lestvici ni naključje.

Pri Rogaški je “manjkal” Urban Durnik, ki v ABA Ligi 2 nima pravice nastopa, Obrad Tomić pa ni več del članske ekipe Rogaške.

“Sparsi so ekipa iz vrha tabele. Nismo imeli prave ambicije in koncentracije, da bi lahko zmagali to tekmo. Očitno je v glavah igralcev, da si še nismo zagotovili lige za prvaka v domačem državnem prvenstvu. Verjetno so vsi z mislimi že na tekmi proti Krki. Manjka nam tudi tekmovalnih ambicij, saj v ABA Ligi 2 ne moremo ne navzgor, ne navzdol in Sparsi tokrat niti niso rabili prikazati vsega, kar zmorejo,” je po tekmi dejal trener Damjan Novaković.

Rogaško v nedeljo čaka najpomembnejša tekma dosedanjega dela sezone. Damjan Novaković že pogleduje proti tekmi s Krko: “Ne vemo, s kakšno ekipo bo Krka nastopila na tej tekmi. Ne glede na to, za nas je to tekma sezone, ki jo enostavno moramo zmagati. Ne razmišljamo o rezervnih opcijah, ne razmišljamo o zadnjem kolu, za nas je to dan D. Vse misli so usmerjene k temu in verjamem, da nam bo uspelo,“ je še dodal Novaković.