ODMEVI: Zdovc zameri le sebi, Lorbek opozarja, da smo lahko ponosni na storjeno

Rubrika: Reprezentanca

Slovensko vrsto je poraz proti Litvi prizadel. Igralci in strokovni štab so se zavedli, da so zapravili izvrstno priložnost za pohod na polfinale.

0309_dragic_zdovc_00

»Zelo sem nesrečen, saj smo izgubili izjemno pomembno tekmo. Potrebovali smo kanček sreče, ki pa je tokrat nismo imeli. Žal mi je igralcev, ki so dali vse do sebe, naredili vse, da bi zmagali, vendar jim ni uspelo. Če imam komu kaj očitati, lahko sebi, ker bi lahko opravil več rotacij. Morda tudi zaradi utrujenosti nekateri igralci niso zadeli, kar sicer bi,« je po tekmi dejal Jure Zdovc.

Zavedal se je, da je bila za slovenske ambicije usodna ena samcata četrtina v celotnem predtekmovanju.
»Tri četrtine smo odigrali zelo dobro, tako v napadu kot obrambi, nato pa je prišla zadnja, v kateri smo zgrešili cel kup priložnosti. Zaradi sistema tekmovanja smo bili kaznovani, imamo pa čisto vest, da smo šli na vseh tekmah na zmago. Prvenstva še ni konec. Zbrati se moramo in zaradi navijačev, ki nas podpirajo v takšnem številu, igrati naprej,« pa Zdovc ne meče puške v koruzo.

Domen Lorbek obžaluje zapravljene mete, nekaj od teh je bilo izdelanih, odprtih, tudi zicerjev:
»Tri četrtine tekme smo igrali res dobro, tudi v zadnji smo bili v obrambi čvrsti, žal pa smo zgrešili nekaj odprtih in neoviranih, ki jih običajno ne zgrešimo. Zdaj smo drugi in se bomo, če bomo dobili osmino finala, srečali z ZDA, vseeno pa moramo biti ponosni, na to, kar smo dosegli na tem prvenstvu.«