Odločno in hrabro v Varaždin

v rubriki
Reprezentanca
s kategorijo
Novice
.

 Slovenska moška reprezentanca se je danes zjutraj odpravila proti Hrvaški, kjer jo čaka prva pripravljalna tekma pred začetkom drugega dela kvalifikacij za SP. Srečanje v Varaždinu, ki se bo začelo ob 20. uri, bo moč spremljati tudi na Šport TV. Slovenija in Hrvaška se bosta ponovno srečali že v soboto v Celju.

V priponki vam pošiljamo zvočni posnetek izjave selektorja Rada Trifunovića in košarkarja Saše Zagorca.

Pripravljalna tekma, 5.9.
Hrvaška – Slovenija (20.00)

Člani #mojtim so v prvem ciklu priprav opravili osem treningu. Reprezentanco je v soboto zvečer zapustil Žiga Dimec, ki se je pridružil nemškemu Bayreuthu, tako, da je imel selektor Trifunović na voljo enajst košarkarjev. Zaradi manjše poškodbe rame bo jutrišnjo tekmo proti Hrvaški najverjetneje izpustil Luka Vončina. Edo Murić se bo reprezentanci priključil v petek, preostali košarkarji, ki jih je selektor še uvrstil na seznam za četrti cikel kvalifikacij, pa po drugi pripravljalni tekmi proti Hrvaški.

V prvem ciklu so se na treningu slovenske reprezentance potili štirje novinci. Mlada Bratec in Glas sta nase opozorila na poletnih akcijah mlajših reprezentanc, Durnik se je kot član slovenske B-reprezentance udeležil turnirja na Kitajskem, Jakob Čebašek pa se je izkazal z dobrimi predstavami v belgijskem prvenstvu.

Slovenija je prvi del kvalifikacij zaključila z dvema zmagama in štirimi porazi, v drugem delu pa jo najprej čaka gostovanje v Latviji, nato pa bo v Stožicah gostila Turčijo.

Hrvaška izbrana vrsta je prvi del kvalifikacij zaključila z izkupičkom 3-3. Začetek kvalifikacij je bil za naše južne sosede neuspešen, nato pa so Hrvati dobili zadnja tri srečanja in ohranili možnosti za nastop na SP. Selektor Dražen Anzulović lahko v tem ciklu računa na pomoč štirih NBA-jevcev – Dario Šarić (Philadelphia 76ers), Bojan Bogdanović (Indiana Pacers), Ante Toni Žižić (Cleveland Cavaliers) in Ivica Zubac (Los Angeles Lakers).

Srečanje v Varaždinu se bo začelo ob 20.00, prenos tekme bo moč spremljati na Šport TV.

Izjave pred tekmo proti Hrvaški:

Rado Trifunović, selektor #mojtim:
“Po šestih dneh treniranja že komaj čakamo tekmo proti Hrvaški, ki bo pravi pokazatelj naše pripravljenosti. Na tekmi bo prisotnih enajst košarkarjev, saj nas je v soboto zapustil Žiga Dimec. Veselim se, da bomo na delu videli naše mlade igralce. Verjamem, da bodo pokazali iz kakšnega testa so in da lahko na njih računamo tudi v prihodnje.”

Saša Zagorac, #mojtim:
“Priprave so potekale po planu. Mladi fantje so se hitro vklopili v moštvo. Pred tekmo proti Hrvaški nimamo posebnih rezultatskih pričakovanj. Delali bomo predvsem na naši igri ter se poskušali čim bolje uigrati pred kvalifikacijskima tekmama.”

Aljaž Bratec, #mojtim:
“Igranje za člansko reprezentanco je čast in odlična izkušnja. Starejši soigralci so nas zelo dobro sprejeli ter usmerjali. V ekipi vlada zelo dobro razpoloženje. Vsi že komaj čakamo tekmo proti Hrvaški, ki bo pokazala kako dobro smo pripravljeni.”

PRIPRAVLJALNA TEKMA:
Sobota, 8. september, ob 20.00 (dvorana Zlatorog, Celje):
SLOVENIJA : HRVAŠKA (prenos na Šport TV)