Odlični Dragić poskrbel za drugo zmago Miamija

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Miami Heat je še z drugo zmago opravil že pol dela na poti v drugi krog končnice vzhodne konference. Ponovno je bil odločilni mož tekme Goran Dragić, ki je po rezerviranem prvem polčasu, ko je tekmo sicer spet začel v prvi peterki, v drugem z odlično napadalno predstavo poskrbel, da Indiana na nobeni točki ni resneje ogrozila zmage Miamija.

Na koncu je Dragić dosegel 20 točk, od tega kar 16 v drugem polčasu. Odlično podporo mu je nudil Duncan Robinson, ki je z zadetimi sedmimi trojkami postavil nov rekord Vročice v končnici.

Indiana je nazadnje vodila sredi druge četrtine, Miami pa je predvsem v tretji četrtini po zaslugi Dragića stopil na plin in povedel za 16 točk, prednosti, ki se je vedno gibala okrog deset točk, pa ni več izpustil iz rok. Jimmy Butler je dosegel 15 točk, na drugi strani je Oladipo dosegel 22 točk, ponovno je razočaral član prve peterke rednega dela v Orlandu, T.J. Warren, skupaj je dosegel 14 točk.

Hiter tempo se nadaljuje, naslednja tekma tekmeca čaka že v soboto zvečer po slovenskem času.

Navijači so z nestrpnostjo pričakovali tudi drugi obračun med Lakersi in Portlandom. Lakersi so tokrat dokazali vlogo favorita, predvsem z odlično obrambo, kjer so Portland na koncu omejili na samo 88 točk. Pri Portlandu se je sicer v zadnji četrtini poškodoval Dame Lillard, ki si je izpahnil prst in se ni več vrnil na parket, vseeno pa naj bi bil nared do naslednje tekme. Je pa bila tekma odločena že pred tem, Lakersi Portlandu niso pustili njihove prepoznavne igre, igralci Portlanda pa so storili tudi ogromno napak in imeli predvsem veliko število zgrešenih metov.

Najvišja prednost igralcev iz Los Angelesa, ki so v končnici slavili prvič po letu 2013, je bila 33 točk, najbolj se je izkazal Anthony Davis, ki je dosegel 31 točk, to pa mu je uspelo v manj kot 30 minutah, kar je nazadnje v končnici uspelo Kareem Abdul-Jabbarju. Na drugi strani je Lillard navkljub poškodbi dosegel največ točk za Portland, 18.

Milwaukee je prav tako po pričakovanjih izenačil serijo proti Orlandu na 1:1, Giannis in soigralci so vodili skozi celotno tekmo, na koncu se je Giannis ustavil pri 28 točkah, dodal pa kar 20 skokov, na drugi strani pa je bil ponovno odličen Nikola Vučević, ki je dosegel 32 točk.

Nekoliko lažje od pričakovanj gre v zahodni konferenci Houstnu, ki so dobili še drugo tekmo proti Oklahomi, čeprav igrajo brez Westbrooka. Tokrat so igralci Houstna do odločilne prednosti v zadnji četrtini prišli celo brez Hardna, ki je bil takrat na klopi. Harden je bil dokaj nerazpoložen, trojke je denimo metal 2-11, na koncu pa bil vseeno najboljši strelec pri Houstnu, dosegel je 21 točk, na drugi strani Gilgeous-Alexander 31.