Odlična sezona v Hrastniku ga je izstrelila v Romunijo

v rubriki
Naši na tujem
s kategorijo
Novice
.

Po ne ravno najboljših sezonah v Ilirski Bistrici in Škofji Loki, je Marko Čergič v pretekli sezoni zablestel v dresu Hrastnika in prepričal pravo osebo. Zdaj 23-letni Ljubljančan drugič odhaja v tujino.

Marko Čergič (203 cm, 1995) se je v preteklosti že preizkusil v tujini in sicer leta 2014 v dresu Augusta Jaguars na Univerzi Augusta v ZDA. Pred tem je v Sloveniji nosil dres Slovana in Janč, kasneje pa se v 3. SKL preizkusil še v Postojni.

V sezoni 2016/17 je sledil odhod v Ilirsko Bistrico k Plami Pur, leto dni kasneje pa je skupaj s škofjeloškim LTH Castingsom lovil povratek med elito.

Zahvala agentu Blaževiću

Zajetnejšo minutažo je dočakal šele lansko sezono v Hrastniku, kjer je za drugoligaša v povprečju na tekmo na parketu prebil 26 minut. “Zahvaljujem se trenerju Blažu Bergantu, ki je v meni videl nekaj več, ter vsem mojim soigralcem, ki so verjeli vame,” je dejal Čergič. Bergant ga je v postavo uvrstil na vseh 24 tekmah, Čergič pa je v povprečju na tekmo zbral 12,6 točke in 4,9 skoka.

Tudi dobre predstave pri četrtfinalistu 2. SKL za marsikoga niso bile dovolj. “Želel sem si igrati na višjem nivoju kot do sedaj. V Sloveniji nihče ni pokazal interesa oz. nihče ni verjel vame. Z mano je navezal stik Mateo Blazević, ki je videl potencial v meni in me prepričal v to, da se dokažem v tujini,” je odhod v tujino pokomentiral Čergič.

V moštvu že en Slovenec

Marko Čergič bo tako v prihajajoči sezoni nosil dres romunskega prvoligaša Csikszereda Miercurea Ciuca, kjer pa ne bo edini Slovenec. Tam je namreč že lani nastopal Matevž Magušar (185 cm, 1989). “Navezal sem stik z Matevžem, ki bo za Ciuc igral tudi v naslednji sezoni. Povedal mi je, da je klub zelo urejen in da so zelo profesionalni. Prepričal sem se tudi pri svojem bivšem soigralcu iz Amerike, ki prihaja iz Romunije, ta pa je le potrdil Matevževe besede,” pravi Čergič.

Košarkarja, ki odhaja v deželo grofa Drakule, smo povprašali še, kdaj zapusti Slovenijo. “Priprave s klubom začenjamo 21. avgusta, odpotoval pa bom že kakšen dan prej. Sam se kondicijsko že pripravljam in sicer pod taktirko Luke Križaja, ki je poskrbel za dobro pripravljenost že med prejšno sezono.”