Oče Saša v B reprezentanco, kam sin Luka Dončić?

Rubrika: Reprezentanca

Iz KZS-ja so sporočili, da bo Saša Dončić letos poleti skupaj z Luko Bassinom opravljal vlogo pomočnika selektrorja slovenske članske B reprezentance Rada Trifunoviča. Glavno vprašanje se sicer glasi – za katero reprezentanco bo nastopal Sašin sin Luka Dončić?

foto: Drago Perko/kosarka.si
foto: Drago Perko/kosarka.si

Mlajši Dončić je lani premierno nastopil v kadetski reprezentanci Slovenije, za katero je blestel na prijateljskem turnirju na Madžarskem. Pri KZS še niso odločeni, v katero selekcijo ga bodo letos vključili. Možnosti obstajajo tudi za to, da bi vsaj nekaj treningov opravil s člansko izbrano vrsto, nato pa se lahko pridružil kadetski, mladinski ali mladi reprezentanci. Slednja je edina, ki še nastopa v A diviziji, zato bi morebitni Lukin angažma za preostali dve pomenil lepo priložnost za vnovičen preboj med najboljše.

Ali je bila vključitev Saše Dončića le spretni manever za boljša izhodišča pri sinu Luki, bo pokazal čas. Je pa jasno, da je Saša večkrat izpostavil željo Luke po igranju za Slovenijo in za zdaj ovrgel vsa namigovanja, po katerih bi ga v svoje vrste kanili zvabiti Španci, kjer uspešno zastopa barve madridskega Reala. Na zadnji četrtoligaški tekmi B ekipe je vpisal 22 točk ter po 7 skokov in podaj.