Obvezno cepljenje za igralce lige NBA v New Yorku in San Franciscu

Rubrika: Liga NBA

V New Yorku in San Franciscu, kjer igrajo tri NBA ekipe – New York Knicks, Brooklyn Nets in Golden State Warriors, bo po novih zaščitnih ukrepih v teh mestih za vse igralce, ki igrajo za omenjene ekipe, za igranje domačih tekem obvezno cepljenje proti virusu Covid-19.

Izjema bodo igralci, ki niso cepljeni iz zdravstvenih ali verskih razlogov. Za gostujoče ekipe omejitev ne bo veljala, bodo pa necepljeni igralci morali imeti negativni test, za njih pa bodo verjetno veljale tudi dodatne omejitve – tako denimo na gostovanju v Torontu necepljeni igralci ne bodo smeli zapuščati svojih sob ali biti v stiku z ostalimi osebami.

V New Yorku s 13. septembrom obisk nekaterih zaprtih prostorov ne bo več mogoče brez potrdila o cepljenju – sem sodita obe NBA dvorani, kakor tudi vse telovadnice in fitnes centri.

 

Podobna omejitev bo veljala tudi v San Franciscu, veljati začne 13. oktobra, predpis pa se nanaša na vse prireditve večjega obsega, kamor sodijo tudi NBA tekme v novem Chase centru.

Cepljenje sicer v ligi NBA za igralce še ni obvezno, je pa obvezno za osebje, ki je na tekmah v neposredni bližini igralcev ali sodnikov.  Morajo pa ekipe do 1. oktobra vodstvu lige javiti točne sezname cepljenih in necepljenih igralcev, za katere bo pripravljen poseben varnostni protokol, v kakšnem obsegu, pa se vodstvo lige še dogovorja s sindikatom NBA igralcev.

Trening tabori NBA ekip se začnejo 28. septembra, redni del sezone pa se začne 19. okrobra.