Oboji brez šans, Trifunović pa se želi odkupiti za bledo gostovanje v Ukrajini

Rubrika: Reprezentanca

Slovenska moška članska košarkarska reprezentanca bo kvalifikacije za svetovno prvenstvo v ponedeljek zaključila z domačo tekmo proti Ukrajini. Tako Slovenci kot Ukrajinci si sicer niso priigrali vozovnice za pot na SP, a si obe ekipi kvalifikacije želita zaključiti z dobro predstavo, zato tekmovalnega naboja ne bo manjkalo. Dvoboj se bo začel ob 19. uri. Nekaj več kot 200 vstopnic je še voljo na vseh prodajnih mestih Petrola in Eventima oziroma pred tekmo na blagajni dvorane, v neposrednem prenosu pa si ga boste lahko ogledali na Kanalu A.

Kvalifikacije za SP 2019, 6. krog, 2. del, 25.2.
Slovenija – Ukrajina (19.00)

Slovenska odprava je dan po tekmi s Turčijo preživela na poti in se iz Ankare v sobotnih poznih večernih urah vrnila v Ljubljano. Zato pa so varovanci selektorja Radovana Trifunovića imeli delovno nedeljo. V dvorani Stožice so opravili dva treninga in tako začeli priprave na dvoboj proti Ukrajini.

RAZPORED IN REZULTATI TEKEM SLOVENSKE REPREZENTANCE V KVALIFIKACIJAH ZA EP 2019
SPLETNA STRAN KVALIFIKACIJ

Ne glede na dejstvo, da imajo tako eni kot drugi zaprta vrata na svetovno prvenstvo, si kvalifikacije oboji želijo zaključiti z dobro predstavo, tako da tekmovalnega naboja ne bo manjkalo. Slovenski košarkarji se od zvestih navijačev želijo posloviti z zmago, se Ukrajincem maščevati za boleč poraz v Zaporožju ter prekiniti serijo osmih zaporednih porazov in se tako po letu dni znova veseliti uspeha.

Slovenska izbrana vrsta bo na parket dvorane Stožice stopila v enaki zasedbi kot v petek proti Turčiji. Žiga Dimec in Vlatko Čančar sicer uspešno okrevata po poškodbi gležnja. A glede na to, da v tednu dni nista opravila močnejšega treninga, strokovni štab pri obeh pred vrnitvijo v klubske sredine ne želi tvegati z morebitnim poslabšanjem trenutne situacije. Čančar bo tako tekmo spremljal s tribune, Dimec pa v kadru sicer bo, a njegov nastop bo odvisen od njegovega počutja pred tekmo in situacije na igrišču.

SLOVENSKA REPREZENTANCA V ŠESTEM KVALIFIKACIJSKEM CIKLU

Ukrajinci so si možnosti za nastop na SP dokončno zapravili po petkovem domačem porazu proti Črni gori s 74:76, saj so v dosedanjem delu kvalifikacij zbrali pet zmag in šest porazov, kar jih uvršča na mesto pred Slovenci. Tudi Ukrajinci pa se bodo na parketu dvorane Stožice predstavili v enaki zasedbi, kot na petkovi tekmi. Izbrani vrsti Slovenije in Ukrajine sta do sedaj odigrali 14 medsebojnih dvobojev. Enajstkrat so zmagali slovenski, trikrat pa so se uspeha veselili ukrajinski košarkarji. Še posebej boleč je bil prav zadnji poraz 29. novembra, ko so Ukrajinci v Zaporožju zmagali s kar 82:54.

Leon, 23. maj 1992, pripravljalna tekma: 69:89
Barcelona, 30. junij 1997 – EP 1997 (tekma za 13. mesto): 75:80
Dnepropetrovsk, 23. februar 2000 – kvalifikacije za EP 2001: 76:63
Velenje, 24. januar 2001 – kvalifikacije za EP 2001: 96:73
Klaipeda, 1. september 2011, 2. kolo EP: 68:64
Domžale, 26. julij 2013, turnir Generali, pripravljalna tekma: 74:46
Ljubljana, 21. septembra 2013, tekma za 5. mesto EP 2013: 69:63
Rogaška Slatina, 26. julija 2014, pripravljalna tekma: 64:51
Koper, 21. avgust 2015 – pripravljalna tekma: 66:60
Celje, 7. september 2016, 3. kolo kvalifikacij za EP 2017: 84:77
Kijev, 17. september 2016, 6. kolo kvalifikacij za EP 2017: 80:69
Opatija, 13. avgust 2017, pripravljalna tekma: 78:67
Istanbul, 9. september 2017, osmina finala EP 2017: 79:55
Zaporožje, 29. november 2018, 3. kvalifikacije za SP 2019: 54:82

PRVA TEKMA UKRAJINA : SLOVENIJA V KVALIFIKACIJAH ZA SP 2019
VSE O REPREZENTANCI UKRAJINE

Ob zaključku kvalifikacij za svetovno prvenstvo se reprezentanti in Košarkarska zveza Slovenije za vso podporo še posebej zahvaljujejo mladim košarkarjem. Tako so vsi košarkarski klubi, člani KZS, prejeli po 20 oziroma 10 brezplačnih vstopnic. Ker pa bi košarkarski javnosti radi pokazali, da pesti se naše košarkarje držijo vse generacije – tako najmlajši navijači, kot tudi tisti nekoliko starejši – je Košarkarska zveza Slovenije v sodelovanju s Skupnostjo socialnih zavodov Slovenije na tekmo brezplačno povabila tudi stanovalce domov za starejše iz vse Slovenije. Tako je med navijače razdelila približno 3500 vstopnic. Za ponedeljkov dvoboj Slovenije in Ukrajine je na voljo še nekaj več kot 250 vstopnic. Dobite jih na vseh prodajnih mestih Petrola in Eventima, uro pred tekmo pa jih bo moč kupiti na blagajni dvorane Stožice.

POVEZAVA NA NAKUP VSTOPNIC

Radovan Trifunović, selektor slovenske moške članske reprezentance:
”Ne glede na razplet v naši skupini menim, da bo na obeh straneh prisotno veliko tekmovalnega naboja. Mi si želimo z dobro igro popraviti bled vtis s prve tekme v Zaporožju, vsekakor pa tudi Ukrajinci kvalifikacije želijo zaključiti z zmago. Znova igramo proti visoki ekipi, saj so tekmeci v Ljubljano prispeli v skoraj popolni centrski zasedbi. Mi na drugi strani na Čančarja še ne moremo računati, glede nastopa Dimca pa bo odločitev padla tik pred tekmo. Potrebno bo odigrati zelo pogumno in borbeno ter taktično zrelo. Še posebej v obrambi bomo morali odigrati zelo kolektivno in si pomagati v obrambnem skoku.”

Gregor Hrovat, slovenski reprezentant:
”Vsekakor se na zadnji tekmi pred domačimi navijači želimo posloviti na čim boljši možni način. Če bomo pravi, smo tega vsekakor sposobni. Nas pa čaka težko delo, saj se še naprej soočamo s pomanjkanjem višine. Stopiti bomo morali skupaj, igrati vrhunsko obrambo ter z dodatno energijo in borbenostjo priti do uspeha. Upamo, da se bo v dvorani zbralo čim več navijačev, ki nam bodo pomagali do tega.”